Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
24.11.2021
08:55
24. november 2021
Foto: ARSO
Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji še zadržuje hladen in razmeroma suh zrak, ki je v sredo zjutraj poskrbel za temperature pod ničlo na vseh posavskih meteoroloških postajah.

Najhladneje v Birni vasi in na Senovem

KRŠKO Torkovo jutro je po dolgem času na vseh meteoroloških postajah v Posavju prineslo zimske temperature. Najhladneje je bilo v Birni vasi v občini Sevnica, kjer so termometri pokazali -6,4°C in le malo topleje je bilo na Senovem, kjer se je živo srebro ustavilo pri -6,2°C. 

Na Bizeljskem najtopleje

Zjutraj je bilo najtopleje v vinogradniških koncih, na Bizeljskem je bilo -0,3°C, na Sremiču -0,5°C. V dolini so se temperature gibale med -3,1°C v Bistrici ob Sotli do -5,4°C v Cerkljah ob Krki.

Najnižje temperature v Posavju - sreda, 24. november 2021:

Kraj Najnižja temperatura
Bizeljsko -0,3°C
Kostanjevica na Krki -5,2°C
Sremič -0,5°C
Bučerca -1,3°C
Artiče -4,5°C
Bistrica ob Sotli -3,1°C
Blanca -3,6°C
Birna vas -6,4°C
Malkovec -3,0°C
Sevnica (občina) -2,5°C
Senovo -6,2°C
Leskovec pri Krškem -4,2°C
Sevnica (šola) -2,7°C
Krško -5,3°C
Lisca -2,2°C
Cerklje ob Krki -5,4°C

Kako kaže?

Sreda

V sredo bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost, najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Četrtek

V noči na četrtek se bo pooblačilo na Primorskem ter v južni, do jutra tudi v osrednji Sloveniji, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 5 °C. Četrtek bo delno oblačen, okoli poldneva bo v zahodnih krajih začelo deževati. Popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih, pooblačilo se bo tudi nad preostalo Slovenijo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Petek in sobota

V noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo, v petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo v soboto pogostejše v zahodni polovici Slovenije.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja