Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
17.09.2021
11:07
Policija, trgatev
Foto: Policijska uprava Novo mesto
V preteklih letih so policisti in kriminalisti v jesenskem obdobju obravnavali nekoliko več primerov vlomov v avtomobile in tatvin in odklenjenih in odprtih objektov.

Previdno v času vinogradniških opravil

KRŠKO Policisti opažajo, da je do tatvin in vlomov prihajalo predvsem na vinorodnih območjih in v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe.

Tako občanom svetujejo, da če je le možno, vozil ne parkirajo na osamljenih in skritih mestih. Avtomobile naj vedno zaklepajo, zapirajo okna in v njih ne puščajo predmetov, ki bi lahko postali tarča tatov. Med trgatvijo se običajno vsi prisotni nahajajo v vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti pa so v tem času brez nadzora - odprti in odklenjeni, v njih pa osebni predmeti kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno.

Zidanice zaprite in zaklenite

Policisti še svetujeo, naj bodo objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti primerno shranjeni, tudi ob krajši odsotnosti lastnikov pa zidanice zaprte in zaklenjene.

Zapomnite si podatke o sumljivih osebah

Občani naj bodo pozorni na sumljiva in neznana vozila in osebe, ki si ogledujejo objekte in bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo varnost in premoženje ljudi. Policisti so z namenom zagotavljanja varnosti v teh dneh pogosteje prisotni na teh območjih.

Poslabšanje varnosti v cestnem prometu

Žal izkušnje iz preteklih let v jesenskem obdobju kažejo tudi na poslabšanje varnosti v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč ostajata neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Občanom svetujemo, naj ne vozijo, če so pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi.

"Z odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo na ta način zagotavljali ne le svoje varnosti, ampak tudi varnost ostalih udeležencev v prometu," dodajajo policisti.

(eP)

vinogradništvo
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam