Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
25.09.2020
18:51
Nevihta s točo v Krškem
Foto: ePosavje.com
Nekaj pred 14. uro je območje Krškega prešla nevihtna celica, ki je v pasu od Sremiča prek Bučerce proti Libni prinesla tudi točo.

Radarska slika padavin (vir: ARSO):

(18:43) Sevniški gasilci v akciji

Sevniški gasilci so v petek posredovali na treh lokacijah, zjutraj na Bregu, nekaj po 15. uri pa še v Sevnici. > PREBERI VEČ

Nevihta s točo v krški občini

(17:09) Od nevihte ni ostal niti n

Omenjena nevihta je nekje okrog Škocjana izgubila svojo moč.

(16:24) Iz smeri Novega mesta še ena nevihta

Po zelo podobni poti

Živahno vremensko popoldne v Posavju. Po nevihti s točo in viharnim severnikom nekaj pred 14. uro zdaj iz smeri Novega mesta prihaja še ena nevihtna celica, ki bo v naslednje pol ure šla po podobni poti kot prva današnja - prek Rake, Leskovca pri Krškem in Krškega naprej proti Bistrici ob Sotli in Bizeljskem.

(14:40) Dežja še ni konec

A s to nevihto še ni konec dežja, na jugovzhodu se je namreč sestavila nova nevihta in z njo temni oblaki, ki bodo v naslednjih urah krojili vreme v posavskem petkovem popoldnevu.

(14:28) Zračni tlak še pada, padavin še ni konec

Deževje se je zaenkrat umirilo, termometri kažejo 17,8°C, barometer je pri 996,1 hPa in zračni tlak še pada.

(14:05) V Krškem se je že razjasnilo

V Krškem se je po nevihti že razjasnilo, nevihtna celica potuje naprej proti Kozjem in Bistrici ob Sotli.

(14:02) V osmih minutah padlo skoraj 10 mm dežja

V petkovem popoldnevu je prek Rake, Senuš, Krškega in Sremiča proti severovzhodu prešla nevihtna celica, ki je seboj nesla tudi kroglice toče. V osmih minutah je padlo 9,8 mm dežja, zapihal je močan severni veter, ki je dosegel skoraj 50 km na uro. V nevihti je bila izmerjena najmočnejša intenzivnost dežja 240 mm/h.

(14:01) Nevihta čez Krško

Toča v Krškem, 25. september 2020

Kako je pri vas? Ste naredili kakšno zanimivo fotografijo ali videoposnetek?

Fotografije ali videozapise nam lahko pošljete na info@eposavje.com, v komentar na FB strani ePosavje.com ali prek zasebnega sporočila na Facebooku, Twitterju ali Instagramu.

Kakšno bo vreme v Sloveniji?

Petek in sobota

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte, pogostejše padavine bodo na zahodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki bo predvsem ob morju in v višjih legah okrepljen, najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 °C.

V noči na soboto bo pogosto deževalo

V noči na soboto bo oblačno, pogosto bo deževalo, meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 m nad morjem. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem burja, jutranje temperature bodo od 3 do 10, ob morju okoli 13 °C. V soboto bo dež postopoma ponehal, oblačnost se bo popoldne trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14°C.

V nedeljo in ponedeljek

V nedeljo bo sprva delno jasno s hladnim in meglenim jutrom. Čez dan se bo znova pooblačilo, popoldne ali proti večeru se bo od jugozahoda dež postopno razširil nad vso Slovenijo, zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V ponedeljek čez dan bo dež ponehal, veter bo oslabel.

(eP)

krško
vreme v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja