Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
07.06.2019
14:22
Foto: Občina Krško
V okviru občinskega praznika so v četrtek na pokopališču v Krškem slovesno odprli nov poslovilni objekt z novim vhodnim portalom, prostorom za raztros in 62 novimi parkirišči.

Nov poslovilni objekt na pokopališču Krško

KRŠKO Naložbo v skupni vrednosti 1,5 milijona evrov je v celoti krila Občina Krško. V novem objektu na skupno 420 kvadratnih metrih so štiri mrliške vežice, prostor za obrede in dve čajni kuhinji. Dela gradnje novega objekta so se začela v novembru 2017 in se zaključila konec lanskega leta, v prvi polovici letošnjega leta pa je potekalo notranje opremljanje.

Iskalnik grobov

Novost je tudi iskalnik grobov, ki je nameščen pri vhodu v objekt. Stara mrliška vežica bo v prihodnje služila kot pomožni gospodarski objekt za potrebe pogrebne službe.

V krški občini je trenutno urejenih večina poslovilnih objektov

Kot je pojasnil župan občine Krško mag. Miran Stanko je v občini trenutno urejenih večina poslovilnih objektov. Na pokopališču na Stranjah, v krajevni skupnosti Senovo, Občina Krško načrtuje gradnjo nove mrliške vežice v sodelovanju z Občino Sevnica. Potem ko je župan simbolno ključe novega poslovilnega objekta predal vodji pogrebne službe Samanthi Zobec, je novomeški škof msgr. Andrej Glavan objekt tudi blagoslovil. Dogodek, ki ga je povezovala Klavdija Mirt, sta z glasbo popestrila učenca Glasbene šole Krško.

Občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja