Skip to main content
Petek, 1. december 2023
29.09.2020
20:15
Novo študijsko leto na Fakulteti za energetiko
Grafika: ePosavje.com
Na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru imajo pred prihajajočim študijskim letom več različnih scenarijev izpeljave študija.

Novo študijsko leto na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru

"Pripravljenih imamo več scenarijev"

KRŠKO Kot nam je pojasnil izr. prof. Sebastijan Seme s Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, "potekajo zadnje priprave na študijsko leto, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je pripravljena na izvajanje študijskega programa, ki se začne v četrtek 1. oktobra. Imamo pripravljenih več scenarijev."

Kako bodo izvedli študijsko leto?

Seme: "Pripravljenih imajo več scenarijev"

Kot nam je povedal sogovornik, si želijo študijsko leto začetli začeti v predavalnicah. "Da torej omogočimo vsem študentom fizično prisotnost v predavalnicah in v laboratorijih, seveda pa v primeru, da bo prišlo do poslabšanja epidemiološke slike, da bodo razmere bistveno slabše, bomo prešli na scenarij B, ki omogoča tako imenovano hibridno izvedbo," dodaja Seme.

"Če bo prišlo do poslabšanja epidemiološke slike, bomo prešli na scenarij B"

To pomeni, da bodo lahko določeni študentje poslušali predavanja v predavalnicah, določeni, ki pa imajo omejitve, pa bodo predavanje in vaje poslušali na daljavo.

Novo študijsko leto

Na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru imajo v novem študijskem letu več kot 60 študentov. "Vse skupaj pa imamo vpisanih 200 študentov v vse študijske smeri in letnike," še dodaja Seme.

(bš)

fakulteta za energetiko
krško
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja