Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
24.05.2019
13:28
Foto: arhiv ePosavje
20. maja na pobudo slovenskih čebelarjev obeležujemo svetovni dan čebel z namenom krepitve informiranja o njihovem pomenu za naravo in človeštvo.

Svetovni dan čebel v Sevnici

SEVNICA Občina Sevnica skozi vse leto z različnimi aktivnostmi deluje v korist čebel in čebelarstva: izvaja trajnostne okoljske ukrepe, skrbi za ustrezne krajinske ureditve in zasaditve medovitih rastlin, nudi podporo promociji izdelkov in lokalno pridelani hrani, ozavešča občane, izvaja razne izobraževalne vsebine, omogoča delovanje sevniške tržnice s stalno prisotnostjo lokalno pridelanega medu.

Eden od aktualnih projektov z močnim poudarkom na pomenu čebel za naravo je tudi projekt Trajnostni razvoj Lisce za zdravo Posavje, v okviru katerega je Občina Sevnica pod sevniškim gradom postavila nov čebelnjak. V sklopu aktivnosti projekta je občina v sredo pripravila dogodek z izobraževalno vsebino in spoznavanjem pomena čebel, čebelarstva in nove pridobitve, čebelnjaka.

Sevniški grad so tako v okviru tega dne obiskali tretješolci sevniške osnovne šole. Pozdravil jih je župan Srečko Ocvirk, ki je izpostavil povezano ponudbo gradu, grajske okolice in grajskega parka kot odličnega prostora tako za učenje o naravoslovju kot za preživljanje prostega časa.

Otroke so pozdravili tudi vsi, ki so se naravoslovnemu dnevu pridružili, da bi učencem približali pomen čebel; Nevenka Strnad iz Čebelarskega društva Sevnica, naravovarstvenik Dušan Klenovšek ter Marija Imperl in Alojz Guček, ki sta otrokom predstavila gozdno učno pot. Sledilo je naravoslovno raziskovanje okolice in ogled čebelnjaka.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam