Skip to main content
V Posavju 16.6° C Torek, 21. marec 2023
24.05.2019
07:53
Foto: ZPTM Brežice
Občina Brežice je v sredo, 22. maja 2019, na mednarodni dan biotske raznovrstnosti in zeleni dan turizma, v Rogaški Slatini prejela srebrni znak Slovenia Green Destination.

ROGAŠKA SLATINA Slovenia Green Destination je znak Zelene sheme Slovenskega turizma (ZSST), ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija (STO). Pridobijo ga destinacije, ki uspešno opravijo ocenjevanje po globalnih kriterijih GDS (Green Destinations Standard). ZSST je certifikacijska shema, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. Pred letom dni je k pridobivanju znaka pristopila tudi Občina Brežice, prijavitelj vseh potrebnih aktivnosti pa je bil Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice oziroma zeleni koordinator in člani zelene ekipe.

Na tretjem zelenem dnevu slovenskega turizma so se zbrali vodilni predstavniki turističnih destinacij in ponudnikov, ki delujejo v smeri trajnostnega razvoja pod okriljem ZSST. Dogodek je v središče postavil predvsem nove nosilce trajnostnih znakov Slovenia Green in strokovnjake, ki obravnavajo vpliv podnebnih sprememb na turizem. Skupaj so obeležili najboljše trajnostne prakse, v strokovnem delu pa so svoje prispevke predstavili gostje iz Slovenije in tujine.

Občina Brežice je v sredo, 22. maja 2019, na mednarodni dan biotske raznovrstnosti in zeleni dan turizma, v Rogaški Slatini prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Nagrado sta prevzela podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar in zeleni koordinator Nejc Vrešak.

24 novih nosilk naziva Slovenia Green

Na prireditvi so slavnostno podelili tudi priznanja 11 destinacijam, 12 nastanitvam in enemu parku, ki so letos uspešno prestali ocenjevanje za pridobitev znaka v okviru ZZST. Dosedanjim 64 nosilcem znaka Slovenia Green se je pridružilo 24 novih nosilk naziva, med njimi tudi Občina Brežice. 

Zbrani so v Rogaški Slatini, mestu mineralne vode Donat Mg, ki je po vsebnosti magnezija vodilna na svetu, podpisali tudi t. i. Vodno zavezo, s čimer so izkazali spoštovanje do vode, posebej pitne. Iz STO so sporočili: "Z Vodno zavezo s ciljem 100 % zelene Slovenije in velikega pomena čiste pitne vode so se udeleženci zelenega dneva zavezali, da v svojih dejanjih spoštujejo vodo in jo skupaj s svojimi gosti in partnerji ohranjajo kot posebni zaklad Slovenije."

Podelitev je bila izjemna, Brežice pa z zasluženo nagrado vabijo, da jih obiščete in se o njihovih zelenih lepotah ter vodnih zakladih prepričate na lastne oči.

Občina Brežice

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja