Skip to main content
V Posavju 1.8° C Torek, 7. december 2021
31.12.2020
09:37
Obdarovanje Dedka Mraza v Krškem
Foto: Zveza prijateljev mladine Krško
Zveza prijateljev mladine Krško je v sodelovanju z društvi prijateljev mladine, vrtci ter Občino Krško, ki je zagotovila darila, tudi letos pripravila in izvedla obdaritev otrok v občini Krško.

Obdarovanje Dedka Mraza v Krškem

Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš ...

KRŠKO Tako kot vsako leto je vse predšolske otroke v občini Krško od letnika 2014 do letnika 2019 obiskal dobri stari dedek Mraz, ki je imel kar pestro pot. Dedek Mraz je s svojim prihodom navdušil otroke, ki so ga nestrpno pričakovali, kot tudi tiste malo večje.

Obdaritev pa se je letos izvedla na malo drugačen način ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ za preprečitev širjenja novega korona virusa. Obdarovanje je potekalo po načinu »drive in«, kar pomeni, da so otroci pozdravili dedka Mraza kar iz avtomobila, on pa jim je predal darilo, jih prijazno pozdravil ter jim zaželel čudovite praznike. Otroci so z iskricami v očeh in nasmehi na obrazih sprejeli darila.

Fotogalerija (Foto: Zveza prijateljev mladine Krško):

Obdarovanje Dedka Mraza v krški občini

Svoje potovanje je začel v četrtek, 17. decembra 2020, kjer je obdaril vse predšolske otroke KS Senovo, KS Raka in KS Koprivnica. Nato se je odpravil v Brestanico, kjer je v petek, 18. decembra 2020 obdaril predšolske otroke KS Brestanica, KS Rožno in KS Presladol. Svojo pot je nadaljeval v ponedeljek, 21. decembra 2020, kjer je obdaril predšolske otroke KS Podbočje in del otrok šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem.

Naslednji dan, 22. decembra 2020, je obdaril predšolske otroke iz KS Krško-levi breg, KS Krško-desni breg in KS Gora ter del otrok iz šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem. Svojo pot je končal v sredo, 23. decembra 2020, ko je obdaril še zadnjo skupino otrok iz šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem in otroke iz KS Zdole ter otroke iz KS Dolenja vas. Na svoji poti je v tem času dedek Mraz obdaril 1480 predšolskih otrok.

Ob konca vsakega posameznega dne se je čutilo veselje otrok in njihovo navdušenje, saj je bilo to zanje po dolgem času ponovno snidenje, ki je bilo toplo in prisrčno kljub razdalji. Naj bosta otroški smeh in njihove sijoče oči popotnica v boljše, predvsem pa bolj zdrave čase.

Pripravila: Tjaša Rakar

krško
zpm krško
fotogalerija

Pridružite se nam