Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
26.08.2020
13:22
Obnova starega gradu v Kostanjevici na Krki
Grafika: ePosavje.com
V Kostanjevici na Krki kmalu v obnovo starega gradu na otoku in osnovne šole v Črneči vasi. V gradu predvidevajo dnevni center za starejše in mladino, v Črneči vasi pa za medgeneracijsko druženje.

V obnovljenem gradu bo dnevni center za starejše in mladino

Nekaj prostorov za društva, nekaj za muzejsko in galerijsko dejavnost

KOSTANJEVICA NA KRKI V Kostanjevici na Krki se pripravljajo na obnovo starega gradu na otoku, v prostorih nekdanjega župnišča. "Največja preokupacija bo seveda obnova tega gradu. Delamo projektno dokumentacijo za obnovo stare šole v Črneči vasi, ki je tudi kulturni spomenik. Tam se dela že projektna dokumentacija, to je pa sedaj v postopku prenosa lastništva, tako da je lastnik občina in sedaj se bomo morali lotiti tudi samega projekta. Predvidena vsebina je, da naj bi bil dnevni center za starejše in mladino, potem nekaj prostorov za društva, nekaj namenjenega za muzejsko in galerijsko dejavnost," je povedal Ladko Petretič, kostanjeviški župan.

Prostori za medgeneracijsko druženje v stari osnovni šoli v Črneči vasi

"Občina je zadnja leta ogromno vlagala v šolstvo, predšolsko vzogoj in športno vzgojo"

Podobno vsebino, torej prostore za medgeneracijsko druženje, bo predvidoma dobila tudi stara osnovna šola v Črneči vasi. "Ker vemo, da si tudi oni zaslužijo, kot naši tukaj v Kostanjevici, zato smo namenili sredstva. Moram povedati, da je občina zadnja leta ogromno vlagala v šolstvo, predšolsko vzgojo, športno vzgojo, da na tem področju smo investicije nekako zaključili, ki naj bi bile vsaj za 30 let naprej zadostne potrebam tega kraja, da se bo treba sedaj preusmerit na drugo populacijo, ki vemo da pač stara, tako da so ti projekti, ki se sedaj načrtujejo namenjeni predvsem starejši populaciji," nam je še povedal kostanjeviški župan.

(eP)

kostanjevica na krki
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja