Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
08.03.2021
08:45
Odprte terase lokalov od ponedeljka, 8. marca
Grafika: ePosavje.com
Od ponedeljka, 8. marca, v Posavju in regiji Jugovzhodna Slovenija odprte terase gostinskih lokalov. Od kdaj do kdaj bodo odprte in kakšna bodo pravila? Več v nadaljevanju novice.

Od ponedeljka bodo lahko odprte terase lokalov

KRŠKO Z izboljšanjem epidemiološke slike bodo lahko gostinci v Posavju in regiji Jugovzhodna Slovenija od ponedeljka, 8. marca, naprej odprli terase in gostinske vrtove lokalov. Kot je na novinarski konferenci povedal Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, bodo z naslednjim tednom dovoljenje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač.

Enotedensko testno obdboje za obe regiji

Kot dodaja, bo s ponedeljkom to veljalo enotedensko testno obdobje za obe regiji. "V primeru, da se tako sproščanje izkaže v obliki poslabšanja epidemiološke slike, bomo primorani te dejavnosti omejiti," pravi Zajc. Terase bodo tako lahko odprte med 6. in 19. uro, gostje bodo morali terase in vrtove zapustiti najpozneje 30 minut po tej uri - torej, po 19.30 uri nasvidenje.

Največ štirje za mizo

Tako bo dovoljena le postrežba le za mizami ob upoštevanju medosebne razdalje 1,5 metra med osebami, mize bodo morale biti narazen najmanj 3 metre, za eno mizo pa bodo lahko sedele največ štiri osebe. Največje število oseb na terasi bo določeno na podlagi omejitev medosebnih razdalj, bodo pa ponudniki storitev morali pred menjavami gostov redno razkuževati mize.

V lokal samo do sanitarij

Vstop v gostov v gostinski lokal bo dovoljen le do sanitarij, znotraj prostora bo potrebno nositi masko. Te bodo lahko gostje sneli, ko bodo sedeli za mizo.

(eP)

brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam