Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
24.10.2021
11:11
Sadeži duha, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Pišeški Unescov tabor Premikamo meje je minil s sadeži duha.

Unescov projektni teden v Pišecah

PIŠECE Čeprav tudi letos nismo mogli izvesti našega tradicionalnega Unescovega tabora Premikamo meje, smo izvedli Unescov projektni teden in se tako na daljavo povezali z našimi Unescovimi prijatelji v Sloveniji in preko meja. Letošnja tema so bili sadeži duha. Pod taktirko učiteljic Tanje Plevnik in Tanje Culetto smo izvedli kup zanimivih delavnic, se potepali malo naokrog, predvsem pa se učili na drugačen način, zunaj, v naravi, v gozdu …

Učenci so se preizkusili v peki jabolčnega štrudlja, jabolčnih krofov, čipsa, si ogledali repnice Najger in razstavo majolk gospe Babič na Bizeljskem, se srečali z lovcema Milošem in Francijem in skupaj pekli jeger, kostanj, ustvarjali mojstrovine iz testa, blaga, naravnih materialov. Na področju kulture smo izvedli delavnice s kamišibajem, oživeli zgodbe s tehniko STOP MOTION, izvedli gledališko delavnico z gospo Ivano Zupančič, se učili z našo že upokojeno učiteljico Anico Butkovič pod vaškim kozolcem … Ročne spretnosti smo razvijali s pletenjem košar iz vrbovih šib v Podsredi, s kožuhanjem na kmetiji Dominik v Dečnem selu, z izdelavo glasbil, z delavnicama Garden art, Land art … Obiskali smo tudi biodinamično kmetijo Černelič v Dečnem selu.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

V vse naše dejavnosti pa smo vključili tudi naše Unescove prijatelje. Na skupnem padletu smo lahko občudovali izdelke, ki so nastajali v tem tednu. Hvala tudi Občini Brežice, ker je sofinancirala naše dejavnosti in ker ima vedno posluh za naše Unescove želje.

Skratka, za nami je pester in dinamičen zadnji teden pred jesenskimi počitnicami. Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc nam je zaželela prijeten jesenski oddih pred novimi šolskimi izzivi v novembru.

Šolski novinarji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
(Bojan, Lana, Julija Ana, Urban, Niko, Ožbej, Kaja, Leon, Hana, Pika, Maša, Nika, Aljaž, Jan)

šole v posavju
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja