Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
22.11.2019
07:34
HRM, Zdravstveni dom Radeče
Foto: Planet GV
V sredo v Kristalni palači v Ljubljani potekala 17. HR&M konferenca, na kateri je kot finalist HRM projekta leta sodeloval tudi Zdravstveni dom Radeče.

Nagrada za dobro in učinkovito ravnanje z ljudmi

LJUBLJANA Radečani so v svoji kategoriji osvojil zmagovalno nagrado za dobro in učinkovito ravnanje z ljudmi pri njihovem delu. Na sklepnem dogodku konference so bili razglašeni zmagovalci v kategoriji Mala in srednje velika podjetja in v kategoriji Javni in neprofitni sektor.

Zdravstveni dom Radeče se je na prizorišču predstavil s kratkim filmom, ki je vseboval opis projekta Vodja kot CHO (od preoblikovanja dela do srečnosti na delovnem mestu), skozi izjave zaposlenih v radeškem zdravstvenem domu pa prikazal tako učinke projekta kot tudi družbeno odgovornost, ki je skozi vse bolj pozitivno sprejemanje radeškega zdravstvenega doma in aktivnosti, v katerih le-ta sodeluje, v kraju širše zaznavna.

Direktorja Zdravstvenega doma Radeče Francija Čeča sta na razglasitev spremljala sodelavka Anja Baš in radeški župan Tomaž Režun, ki je s kratkim nagovorom navzočim na konferenci orisal močno zaznavno razliko v principu vodenja zavoda in v splošnem vzdušju, ko beseda ali misel nanese na sistem zdravstva v Radečah.

Fotogalerija (Foto: arhiv Planet GV):

Še nekaj let so se namreč Radeče soočale z veliko krizo krajevnega zdravstvenega sistema; med občani je neko obdobje vladal tih strah, da se bo zdravstveni dom kot institucija preprosto sesul. A vse se da, če se hoče in če obstaja prava vizija.

Z novim direktorjem so se že v letu dni pokazale občutne izboljšave: pacienti so kot uporabniki zadovoljni, zdravstveno osebje pa dela z večjim veseljem in opazno motivacijo.

Prav za to področje je Franci Čeč kot direktor Zdravstvenega doma Radeče tudi prejel nagrado. Uspešno je namreč preoblikoval vlogo vodje iz pretežno pravno-administrativne v bolj razvojno usmerjeno, kar se kaže v tem, da zaposleni doživljajo občutke srečnosti na delovnem mestu, zadane naloge pa opravljajo z zadovoljstvom, kar posredno vodi do boljšega poslovanja zavoda.

Doroteja Jazbec
Foto: arhiv PlanetGV

zdravje
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja