Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
24.02.2021
13:57
Splošna bolnišnica Brežice, 23. februar 2021
Grafika: ePosavje.com
V ponedeljek je bilo prvič po 16. oktobru lani, da smo v kateri od šestih posavskih občin zabeležili manj kot 100 aktivnih primerov. V ponedeljek smo imeli enako 7-dnevno incidenco kot dan pred tem.

V ponedeljek v brežiški bolnišnici 10 hospitaliziranih COVID bolnikov

BREŽICE Na COVID oddelku Splošne bolnišnice Brežice so imeli v torkovem popoldnevu, ko smo se pogovarjali z direktorico bolnišnice Anico Hribar, hospitaliziranih še 10 bolnikov. "Tudi potrebe v urgentnem centru so bistveno manjše, kot so bile januarja ali decembra. Iz tega vidika lahko rečemo, da se epidemija tudi v Posavju umirja."

Epidemija se umirja, v Posavju številke v zadnjih dneh stagnirajo

V Posavju smo v zadnjih sedmih dneh število potrjenih primerov na dan iz 202 (15. februarja) znižali na 108 (22. februarja), v zadnjih sedmih dneh pa je 7-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev z 265,8 padla na 142,1. V zadnjih štirih dneh sicer 7-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev ostaja pri 142,1 primer na 100.000 prebivalcev. Kar pa je še vedno najmanj med vsemi slovenskimi regijami.

Kdaj bodo v brežiški bolnišnici ukinili COVID oddelek?

V izhodni strategiji ministrstva za zdravje je predvideno, da se covid oddelek v brežiški bolnišnici ukine, ko bo skupno število hospitaliziranih covidnih bolnikov v Sloveniji pod 500. "Trenutno je nekaj dni v Sloveniji okrog 560 hospitaliziranih bolnikov, tako da še nismo dosegli te meje. Ko pa jo bomo, bodo vsi bolniki, ki bi potrebovali bolnišnično obravnavo in so COVID pozitivni, premeščeni v Splošno bolnišnico Novo mesto. Do takrat normalno še vedno sprejemamo v obravnavo na naš covid oddelek, če je izkazana takšna potreba," dodaja direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Določeno število zaposlenih že razmestili na druga delovišča

Po ukinitvi covid oddelka se bo delo povsem vrnilo na stare tire. Glede na to, da se je število bolnikov v zadnjem času bistveno zmanjšalo, so lahko določeno število zaposlenih že razmestili na druga delovišča. "To pomeni, da smo v večjem deležu odprli internistične ambulante, funkcionalno diagnostiko, ki je povezana z zaposlenimi na internem oddelku," dodaja sogovornica.

V prihodnjem tednu začetek operativnih posegov

V Splošni bolnišnici Brežice računajo, da bodo v prihodnjem tednu začeli tudi z izvajanjem operativnih posegov.

(bš)

koronavirus
brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja