Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
09.04.2020
14:32
Pogovor s sevniškim županom, 9. april 2020
Grafika: ePosavje.com
V četrtkovem zgodnjem popoldnevu smo se pogovarjali s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom in ga povprašali, kako teče življenje v občini. O trenutnem stanju pravi, "da je nekako mirovanje."

"Trenutno stanje je nekako mirovanje"

Pogovor s sevniškim županom o stanju v občini

SEVNICA Kot pravi sevniški župan Srečko Ocvirk, "je trenutno stanje nekako mirovanje, novih okužb v naši občini ni, tako, da smo nekako mirni. Hkrati pa izvajamo vse predpisane ukrepe in še marsikateri ukrep, ki dodatno zagotavlja varnost vseh nas občanov, ki tukaj živimo in hkrati čimbolj normalizira naše življenje v dani situaciji."

"Izvajamo vse predpisane ukrepe in še kakšnega zraven"

"Preprečevanje druženja, zaprta igrišča, odprta parkirišča brez parkirnin, ukrepi nezaračunavanja neopravljenih dejavnosti, tako kot je naročila oziroma predpisala vlada, dodatno označujemo, kaj se sme, kako in kaj ne, potrebo po razkuževanju, nošnji mask, hkrati smo tudi že trikrat z letaki obvestili vsa gospodinjstva," dodaja župan.

Občane obveščajo tudi prek letakov

O načinu obveščanja prek letakov pravi, da tako obveščajo tudi tiste, "ki nimajo vseh elektronskih medijev, kajti nekateri nimajo na razpolago vse te tehnike in smo ocenili, da je pomembno, da tudi z letaki obveščamo ljudi. Tako smo sporočili vse nujno potrebne številke, od Centra za socialno delo, predvsem Zdravstvenega doma in tudi občine, vseh služb, policije, ki so v takšni situaciji potrebne za čimbolj normalno delo.

O lokalni oskrbi, odprtju trgovin in drugih ukrepih

"Hkrati pa tudi obveščamo občane o lokalni oskrbi, o odprtju trgovin, o veliko ukrepih, ki so nujni za normalno življenje v tem času," še pove Ocvirk.

Daljši pogovor s sevniškim županom v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik.

(pp, bš, eP)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam