Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
10.04.2020
20:19
Pogovor z dr. Kuharjem, agrarnim ekonomistom
Grafika: ePosavje
Pogovarjali smo se dr. Alešem Kuharjem, agrarnim ekonomistom z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Pogovor je tekel tudi o vplivu epidemije z virusom COVID19 na kmetijstvo in našo samooskrbo.

Z agrarnim ekonomistom o vplivu epidemije na kmetijstvo

"V globaliziranem sektorju vse napovedi močno zamajejo vse sektorje"

KRŠKO Na vprašanje, kaj bo nova situacija prinesla v slovensko kmetijstvo, pravi, da "vse napovedi, ki jih beremo od znanih strokovnjakov iz Slovenije in tujine, kažejo, da bo izpad družbenega produkta precejšen. V globaliziranem svetu, v katerem smo močno povezane ekonomije med seboj, to močno zamajejo vse sektorje."

"Upam, da je zdaj kljub vsemu dovolj razvojnega naboja v podjetjih in kmetijah"

"Vsekakor je za pričakovati spremembe, zmagovalci teh šokov bodo tisti, ki so dobro pripravljeni. Države, gospodarstva, podjetja, ki imajo zelo vitalen in operativno sposoben način delovanja in ki so se zmožni hitro obrniti. To bo kot vedno temeljijo na usposobljenih zaposlenih in dobrih vodstvih. Upam, da je takšnih kmetij in podjetij v Sloveniji veliko in da se bomo boljše odzvali na gospodarske šoke po umiritvi epidemije, kot smo se na nekatere druge šoke. Upam, da je zdaj kljub vsemu dovolj razvojnega naboja v podjetjih in kmetijah, da bodo znali ta šok dobro prebroditi," še dodaja Kuhar.

Daljši pogovor z agrarnim ekonomistom dr. Kuharjem v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik.

(bš)

kmetijstvo
koronavirus
video
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja