Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
24.03.2021
10:18
Postajališče za avtodome, Krško
Grafika: ePosavje.com
Konec novembra so v Krškem objavili javno naročilo za izgradnjo parkirišč za avtodome. Tako so v športnem parku pri Stadionu Matije Gubca stekla dela, ki so konec marca že zelo blizu konca. 

Postajališče za avtodome na Stadionu Matije Gubca v Krškem

KRŠKO Postajališče za avtodome v Krškem urejajo v sklopu projekta Doživi energijo Save, z novim postajališčem pa želijo pod Sremič privabiti večje število turistov v avtodomih. Izkušnje s postajališčem v Kostanjevici na Krki so, kot smo na naših straneh že poročali, zelo dobre. Za teniškimi igrišči lahko te dni že opazite plato za parkiranje vozil, v sklopu postajališča pa bodo uredili tudi priključke na elektriko, vodo in sanitarni otok.

Pri teniških igriščih

Uvoz na počivališče je urejen s parkirišča pri stadionu in teniških igriščih. In koliko avtodomov bo počivališče lahko sprejelo? Sprva je bilo v načrtih zapisano, da bo prostora za šest avtodomov iz videnega na gradbišču pa lahko zaključimo, da bo dovolj prostora še za kakšno vozilo več. Počivališče bo, tako so napovedali ob začetku gradnje, tudi varovano. Po pogodbi je zaključek gradbenih del predviden najkasneje do 30. aprila, pridobitev uporabnega dovoljenja pa do 20. maja letos.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Postajališča za avtodome po občini Krško

V občini Krško lahko turisti z avtodomi parkirajo na devetih lokacijah, med drugim na bazenu v Brestanici, pri gostišču Senica, pri Turistični kmetiji Hribar in na ribniku v Mačkovcih v Brestanici. V Brestanici je počivališče za avtodome urejeno tudi pri Gostilni Pečnik pri mostu čez Savo, v Krškem bodo avtodomarji parkirišče našli še v starem mestnem jedru pri igrišču Šajspoh, pa v Vrbini na Racelandu in na Kostanjku pri Gostilni Dular.

Bazen, Krško, marec 2021

Kako kaže zimskemu bazenu?

V 2022 in 2023 za izvedbo projekta predvidenih skupaj 6 milijonov evrov

Le nekaj korakov stran od počivališča za avtodome pri Stadionu Matije Gubca je v načrtih zarisan pokrit zimski bazen. V začetku lanskega oktobra smo na naših straneh poročali o nadaljnjih korakih do zimskega pokritega bazena v Krškem. Z Občine Krško so odgovorili občinskemu svetniku Alešu Zajcu (SMC), da so v letu 2020 vzpostavili kontakt z mestnima občinama Nova Gorica in Slovenj Gradec, "ki sta kot mestni občini ekskluzivno upravičeni do koriščenja sredstev CTN in sta se podobno kot v Novem mestu odločili za izgradnjo pokritih bazenov."

V letu 2021 projektna in investicijska dokumentacija

Na krški občini so pridobili izdelano dokumentacijo za omenjene bazene, seznanili so se tudi z vsemi težavami, s katerimi so se srečevali v fazi načrtovanja. Kot pravijo na Občini Krško, so s Plavalnim klubom Celulozar izvedli več srečanj, "na katerih so se usklajevale rešitve, ki bodo osnova za pripravo projektne naloge, ki bo podlaga za naročilo projektne in investicijske dokumentacije v prvi polovici leta 2021." V proračunu Občine Krško so za leto 2021 predvidenih 70.000 evrov za del stroškov za projektno in investicijsko dokumentacijo, v letu 2022 in 2023 pa skupaj 6.000.000 evrov za samo izvedbo projekta.

15 let želja in idej o pokritem zimskem bazenu

Želje in ideje o izgradnji zimskega pokritega bazena v Krškem segajo tam od avgusta 2006, ko je z delovanjem prenehal obrat celuloze v tovarni Vipap in je po 56 letih zmanjkalo tople vode za olimpijski bazen. 

(bš)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam