Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
14.03.2020
20:34
Vrtec v občini Sevnica
Foto: Ansat TV
Od ponedeljka naprej bodo vrtci in šole zaprti. V sevniški občini bo samo en vrtec zagotavljal varstvo za nujne primere, za področje celotne občine.

Od ponedeljka naprej varstvo samo za nujne primere

Do nedelje sporočite potrebe!

SEVNICA Kot so sporočili iz Vrtca Ciciban Sevnica, bo od ponedeljka vrtec zaprt. Za področje celotne občine Sevnica bodo sicer zagotavljali varstvo, a zgolj za nujne primere.

Za vse otroke staršev iz "nujnih poklicev"

V centralni enoti vrtca bo tako organizirano varstvo, a zgolj za vse otroke staršev iz nujne poklice. Seznam so določili na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Civilne zaščite in kriznega štaba občine Sevnica. Med te poklice spadajo zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite.

Kaj pa če ...

Kakor dodajajo, v primeru, da je eden od staršev doma na porodniški, bolniški, dopustu, je brezposeln ali ima možnost varstva zaradi nenujnih del, drugi starš pa dela v navedenih poklicih, mora otrok ostati doma.

Do nedelje do 10. ure pošljite informacijo

"Z vso skrbnostjo presodite, ali vrtec zares potrebujete"

Za lažje organiziranje izrednega dežurstva pod posebnimi pogojo prosijo, če lahko prisotnost otroka sporočite do nedelje, do 10. ure, na naslova tanja.sorcan@vrtec-sevnica.si in tomaz.rantah@vrtec-sevnica.si. "Brez potrdila ali izjave delodajalca otroka v vrtec ne bomo sprejeli. Prosimo vas, da z vso skrbnostjo presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo," še pišejo.

Podobna obvestila tudi iz drugih posavskih vrtcev

Brežice

Podobna obvestila so staršem pošiljali tudi iz drugih posavski vrtcev. V občini Brežice bodo, ko bodo prejeli vse prijave, odprli en oddelek v enem izmed vrtcev v občini. Lokacijo bodo sporočili naknadno, svoje potrebe - z enakimi pravili kot veljajo za sevniško občino, pa do nedelje, 15. marca, do 10. ure sporočite na naslov natasa.kostrevc1@guest.arnes.si.

Krško

V krški občini bodo organizacijo nujnega varstva dogovarjali in usklajevali na nivoju občine z županom in poveljnikom Civilne zaščite. "Nujno varstvo boste starši izkazali s pisno izjavo delodajalca, da opravljate delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšna dela opravljajo  zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Za začetek nam pošljite samo obrazložitve o nujnosti varstva. Pomemben pogoj za nujno varstvo je tudi, da je otrok popolnoma zdrav," pravijo v obvestilu. Lokacijo izvajanja nujnega varstva bodo sporočili naknadno.

Informacije na dveh telefonskih številkah

Informacije o organizaciji varstva otrok v nujnih primerih v občini Krško lahko dobite na telefonski številki 07/49 81 329 ali 041 324 662.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja