Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
21.09.2021
14:53
Ribnik Resa, umiritev prometa
Foto: Občina Krško
Pri ribniku v Resi v Krškem so zaključili projekt umirjanja prometa, s katerim bodo izboljšali prometno varnost v tem delu mesta.

Umirjanje prometa pri ribniku v Resi

KRŠKO Občina Krško je skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo pristopila k izdelavi projekta ureditve umirjanja prometa na cesti Krško - Zdole pri ribniku Resa. V projektu so dodatno označili kolesarske pasove, na katerih imajo kolesarji prednost pred avtomobili. Na izvozu z glavne ceste proti ribniku so uredili nov prehod za pešce in ga označili s signalizacijo. Ta mlajše še posebno opozarja na to, da je potrebno na prehodu za pešce preveriti, ali lahko prečkajo cesto.

Ob tem so uredili dodatno javno razsvetljavo ter talne označbe za umiritev prometa iz smeri Zdol. Z novimi oznakami voznike opozorjajo, da se približujejo delu ceste, kjer je prisotnost pešcev in kolesarjev večja. V kratkem bodo postavili tudi prikazovalnik, ki voznike opozarja na dogajanje na cesti.

Trajnostna mobilnost

Kot je poudarila koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti na Občini Krško mag. Romana Pečnik, v tem tednu še posebej osveščajo občane o pomenu trajnostne mobilnosti, občina pa si vsako leto prizadeva, da z urejanjem in gradnjo infrastrukture na tem področju to tudi omogoča. Projekt umirjanja prometa na tej cesti kaže, da je umirjanje prometa in dajanje prednosti alternativnim trajnostnim oblikam skupni cilj tako države kot občine.

(bš, Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja