Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
01.01.2021
11:35
Zbornik Krosminton kluba Radeče
Foto: Doroteja Jazbec
Leto 2020 je za Krosmintonski klub Radeče minilo, razmeram navkljub, praznično, saj v tem letu mineva 10 let od ustanovitve tega društva, ki se ukvarja s prav posebno športno panogo.

Radeški krosmintonisti leto sklenili z zbornikom

RADEČE V teh dneh so svoje člane razveselili z obdaritvijo s priložnostnim zbornikom, ki ga je klub izdal, po tem, ko je vsebino zbral in uredil mag. Matjaž Šušteršič. Začetki športa, katerega mnogi niti ne poznajo (v Radečah pa ravno zaradi naših krosmintonistov ravno nasprotno, poznamo vsaj grobe osnove) segajo v leto 2001, ko je skupina Berlinčanov začela razvijati nov šport z loparji, ki bi ga bilo mogoče igrati zunaj s čim manj omejitvami, vidneje pa se je pojavil leta 2008 preko uvoznika loparjev R&S Line iz Trbovelj. Medtem, ko se sama igra ni kaj dosti oziroma nič spreminjala, se je skozi leto spreminjalo ime športne discipline: od začetnega speedmintona do speed badmintona in sedanjega krosmintona.

Prvi predsednik kluba je bil Dejan Kuselj, danes pa ga vodi Mitja Kolenc, ob znatni podpori in pomoči najbolj prepoznavnega krosmintonskega dvojca v Radečah, Matjaža Šušteršiča in Jasmine Keber Šušteršič.

Od ustanovitve kluba do danes

V zborniku so kronološko in tematsko urejena poglavja na temo same ustanovitve, desetletja razvoja in rasti in tekmovalni dosežki, kot tudi klubske dodatne dejavnosti, kjer so aktivni soustvarjalci radeškega športnega prostora, (tenis in Migalčki, vadba za predšolske otroke). V obdobju od januarja 2010 do januarja 2020 so igralci in igralci KMK Radeče nastopili kar na 153 mednarodnih turnirjih ter v članskih, mladinskih in veteranskih kategorijah skupno osvojili 61 medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih, pa tudi dosegli 299 zmag na mednarodnih turnirjih in pod zastavo slovenske reprezentance močno pripomogli pri trikratnem osvajanju reprezentančnega tekmovanja ICO Nations Cup – uspehi skozi številke že sami od sebe nakazujejo, da je delo kluba več kot uspešno.

Zbornik podarili svojim članom

Krosmintonski klub Radeče Radeče je zbornik, v katerem se zagotovo najde vsak izmed mladih in odraslih nekoč in sedaj aktivnih, brezstično podarili svojim članom – nekateri izmed okoli 60 mladih so pregled kluba skozi besede in fotografije že prejeli, nekateri pa še bodo. V dolini papirništva je luč sveta tako ugledal še en pomemben zbornik za sedanje in bodoče rodove, ki pregledno in skozi sistematski pregled bralcem ponuja obilo zanimivega branja, krosmintonistom pa zagotovo prebudi številne lepe športne spomine.

Doroteja Jazbec

radeče
krosminton

Pridružite se nam

Novice iz Posavja