Skip to main content
V Posavju 19.2° C Ponedeljek, 27. september 2021
28.09.2019
11:38
Foto: arhiv ePosavje
Na Gradu Sevnica so v petek popoldne prirapvili regijski dogodek za mlade Rastimo skupaj 2019.

Rastimo skupaj 2019

Regijski dogodek

Dogodek so organizirali Urad Republike Slovenije za mladino, Mladinski svet Slovenije, Občina Sevnica, Javni zavod KŠTM Sevnica in Mladinski svet Občine Sevnica (MSOS).

Razvoj lokalnih mladinskih politik

Regijski dogodek je potekal v okviru projekta Rastimo skupaj 2019, ki ga izvajata Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami. Namen projekta je razvoj lokalnih mladinskih politik, informiranje mladih in spodbujanje mladih v vključevanje v procese odločanja. Zbrane so uvodoma nagovorili predsednica Mladinskega sveta Slovenije (MSS) Anja Fortuna, direktor Urada Republike Slovenije za mladino (URSM) Tin Kampl, župan Srečko Ocvirk, direktorica Javnega zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in predsednica Mladinskega sveta Občine Sevnica (MSOS) Sanja Slemenšek.

Se slišimo?

Po govorih so sledile predstavitve primerov dobrih praks informiranja in vključevanja mladih, ki jih bo predstavila Nina Bavčar Čargo, direktorica Inštituta za mladinsko politiko (IMP) in predstavitev portala mlad.si s strani uredništva portala. Ana Pisar Čivčić je zbranim predstavila prispevek Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. V sklepnem delu dogodka je sledila še okrogla miza z župani iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja.

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja