Skip to main content
V Posavju 25° C Četrtek, 18. avgust 2022
03.03.2020
18:41
Zbor krških planincev
Foto: Planinsko društvo Videm Krško
Planinsko društvo Videm Krško je 27. februarja 2020 organiziralo zbor članov, ki je bil odlično obiskan. Na zboru so bili člani tako kot vsako leto seznanjeni z delovanjem društva.

Redni zbor članov Planinskega društva Videm Krško

KRŠKO Po besedah predsednice Irene Lekše smo z delovanjem lahko zadovoljni. Aktivni so bili najmlajši ciciplaninci, kot tudi mladinski odsek, ostali člani, skupina starejših planincevinturno-kolesarski odsek. Uredili in prenovili smo okolico koče na Grmadi, organizirali kar nekaj tradicionalnih prireditev, dva planinska taborain sodelovali v akcijah Občine Krško. Članstvo društvu raste. Vletu 2019 je bilo organiziranih skupno101 izletov, ki se jih je udeležilo 2759 članov. Načelnik mladinskega odseka Tone Zakšek je 19-tim aktivnim osnovnošolcem podelil zlata, srebrna in bronasta priznanja Mladi planinec.

Fotogalerija (Foto: Planinsko društvo Videm Krško):

Nova predsednica

Letošnji zbor članov pa je bil tudi volilni zbor. Člani so izglasovali razrešnico članom upravnega odbora, nadzornega odbora in častnemu razsodišču. Zatem je bil izvoljennov upravni odbor spredsednico Jasmino Kovačič na čelu in ostalimi člani, ki so Božo Kosalec, Erna Kolar, Verena Lavrenčič, Irena Lekše, Drago Kramar, Tone Zakšek, Stane Mirtič, Vojko Omerzel, Alenka Španin Andrej Martinčič. Novoizvoljena predsednica Kovačičeva se je v svojem kratkem nagovoru zahvalila za zaupanje in omenila, da se bo v tem štiriletnem mandatu trudila, da kočo na Grmadi čimprej odpremo za javnost. Verjame tudi, da se bo okrepilo sodelovanje z osnovnimi šolami in srednjo šolo v Krškem,saj sta v upravnem odboru dvanovačlana, ki bosta aktivo pristopila k delovanju mladinskega odseka,pri organizaciji taborov za mlade in turno-kolesarskih izletov.

Irena Lekše, ki je društvo vodila 15 let, se je vsem tesnim sodelavcem zahvalila s prisrčnim darilcem. Potem ko so delovanje društva komentirali in pohvalili šepovabljeni člani iz sosednjih posavsko-zasavskih planinskih društev, se je druženje nadaljevalo pozno v noč.

Planinsko društvo Videm Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja