Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
07.06.2019
14:54
Foto: Občina Sevnica
V sredo popoldan so v Mladinskem centru Sevnica predstavili Strategijo za mlade v občini Sevnica za obdobje od 2019 do 2024.

Predstavitev predloga Strategije za mlade v občini Sevnica 2019–2024

SEVNICA Zbrane sta uvodoma pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in direktorica zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek. V prvem delu predstavitve so obiskovalci lahko videli tri najboljše fotografije, ki so se na foto-natečaju potegovale za mesto na naslovnici pripravljene strategije.

Strategija za mlade je dokument, v katerem so zbrani posamezni ukrepi za mlade in temelji na raziskovalnem poročilu Položaj mladih v občini Sevnica. Ukrepe je udeležencem predstavila Barbara Zagorc, sodelavka KŠTM Sevnica in nosilka izdelave strategije.

Ukrepi so vsebinsko razdelani na sedem temeljnih področij življenja mladih: izobraževanje, zaposlovanje oziroma podjetništvo, stanovanjsko politiko, organiziranje in informiranje, politično participacijo, prosti čas in zdravje ter mobilnost. Za vsak ukrep je podrobneje predstavljena problematika in predlagane tudi rešitve.

Po predstavitvi ukrepov se je vzpostavil konstruktivni dialog med mladimi ter predstavniki javnih institucij, med njimi Občino Sevnica, zavodom KŠTM Sevnica ter Zavodom za zaposlovanje. Komentarji in predlogi iz razprave bodo upoštevani pri dokončnem oblikovanju dokumenta.

Projekt ustvarjanja Strategije za mlade v Sevnici je zastavljen od spodaj navzgor in tako predvideva aktivno vključevanje mladih v njeno sooblikovanje. Srečanje je bilo dober pokazatelj pripravljenosti mladih na dialog in sodelovanje. Strategija kot dokument je prvi izmed mnogih korakov na skupni poti, katere cilj je mladim v občini Sevnica ponuditi možnosti za osebnostno rast, povezovanje in ustvarjanje življenja v občini.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam