Skip to main content
V Posavju 28.1° C Sreda, 17. avgust 2022
09.05.2019
10:08
Grafika: Ansat TV
Člani Občinskega sveta občine Sevnica so sprejeli sklep o oblikovanih cenah vzgojno-varstvenih programov v vrtcih na območju občine, ki so na osmih lokacijah v skupno 42 oddelkih.

Oblikovane nove cene vzgojno-varstvenih programov v vrtcih

"Spremembe na trgu dela, v pogodbi v javnem sektorju, so prinesle nove stroške. Stroški dela so se bistveno spremenili in zato je bilo potrebno uskladiti cene. Za vrtec je nujno, da kvalitetno deluje," je povedal Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

"Pomembno je, da z vrtci sledimo potrebam"

Pri spremembi cen, ki so oblikovane glede na predloge vrtcev, gre v povprečju za okrog 4-odstotno povišanje na podlagi sporazuma glede plač v javnem sektorju.

"Največji delež dviga cen prevzame občinski proračun"

Kot še pove sevniški župan, "je na drugi strani zelo pomembno, da z vrtci sledimo potrebam in hkrati moramo ugotoviti, da največji delež tega dviga prevzame občinski proračun. Starši nekako plačujejo 25-30% v povprečju cene vrtca, razliko pa plačuje občinski proračun v skladu s postavljenimi pravili."

 

Nove cene od 1. maja dalje

"Pri vključenosti v vrtcih smo v okviru državnega povprečja"

Nove cene veljajo od 1. maja dalje. "Vključenost otrok je drug element, ki vpliva na strošek in vsako leto narašča. To je na nek način dobra in pomembna skrb, kajti vključenost je narastla na preko 80 odstotkov. Smo v okviru državnega povprečja in ocenjujemo, da bo v prihodnjih letih še narastla in zato bodo potrebni nekateri dodatni prostori, o katerih razmišljamo in se pripravljamo na to potrebo v prihodnjih letih," še pove Ociirk. V zadnjih desetih letih je vključenost otrok v vrtce narasla iz 55 do 60 odstotkov na – kot že omenjeno – zdajšnjih 85 odstotkov.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam