Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
24.05.2022
21:32
Dušan Šiško, SNS
Foto: ePosavje.com
Donedavni poslanec v Državnem zboru Dušan Šiško je v ponedeljek izstopil iz Slovenske nacionalne stranke (SNS). Šiško je v torek dopoldne najavil kandidaturo za župana Mestne občine Krško.

Šiško izstopil iz Slovenske nacionalne stranke (SNS)

KRŠKO Dušan Šiško je v ponedeljek izstopil iz Slovenske nacionalne stranke. Na torkovi dopoldanski novinarski konferenci v Krškem je ob tem napovedal, da bo na novembrskih lokalnih volitvah kandidiral za župana Mestne občine Krško. Šiško o razlogih za izstop pravi, da sicer ni takšen človek, da bi pljuval po tistih, s katerimi je vrsto let sodeloval.

O razlogih za izstop iz stranke

"Rekel bom le to. Ne morem se strinjati z izjavo predsednika, ki je pred dvema letoma rekel, da je narod glup. Namesto, da bi bil tiho in se vprašal, zakaj je izgubil na volitvah, je pred nekaj dnevi to glupo izjavo še ponovil," je Šiško komentiral izjavo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

Jelinčič junija 2020: "Narod je glup"

Jelinčič je junija 2020 na terasi enega izmed lokalov v Ljubljani, ko je Jelinčič v družbi dveh znanih imen dogajanja v Sloveniji v zadnjih 30 letih (Igorja Bavčarja in Dimitrija Rupla) pogovor začel s temi besedami, ker je država dala ljudem denar kot pomoč zaradi posledic epidemije covida-19. "Delomrzneži so dobili denar," je v videozapisu tedaj povedal Jelinčič.

"Ne morem več delati na takšen način"

Šiško poudarja, da je s svojim delom dokazal, da je človek povezovanja in da ne more več delati na takšen način. "Danes vas želim obvestiti, da sem včeraj oddal izstopno izjavo iz Slovenske nacionalne stranke. (...) To pomeni, da bom od sedaj delal kot politik, samostojno, nestrankarsko in neodvisno."

Najavil kandidaturo za župana Mestne občine Krško

Na novembrskih lokalnih volitvah bo dosedanji občinski svetniki kandidiral za župana Mestne občine Krško. "Za vložitev kandidature bom zbral podpise volilk in volilcev. Poleg tega bom nosilec neodvisne liste kandidatk in kandidatov za občinski svet Mestne občine Krško. O tej listi lahko za zdaj povem le to, da bodo na njej občanke in občani vseh generacij, različnih poklicev in iz različnih dejavnosti, pa tudi različnih pogledov na svet." Šiško napoveduje, da bo kandidiral v vseh petih enotah krške občine. 

O razlogih

"Za tako potezo se ne bi odločil, če me ne bi k tem vzpodbujali številni občani. Do tega prihaja že več kot leto dni, še posebej pa po mojem uspehu v zvezi z Mestno občino Krško," dodaja vlagatelj pobude za dodelitev naziv Mestne občine Krško. "Moram priznati, da mi je tudi pred volitvami veliko podpornikov reklo, da me zaradi stranke ne bodo podprli za poslanca, v kolikor bom kandidiral za župana, me bodo volili in podprli," dodaja Šiško. Na državnozborskih volitvah pred mesecem dni je prejel 685 glasov (4,33 % vseh oddanih glasovnic).

Celotna novinarska konferenca:

 

politika
krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja