Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
23.05.2019
14:19
Foto: Gimnazija Brežice
Na tradicionalnem pohodu po mestu, ki je namenjeno slovesu od šole, so se dijaki Gimnazije Brežice v torek, 21. maja, ustavili tudi pred Občino Brežice in Osnovno šolo Brežice.

Pred četrtošolci je zdaj le še matura

BREŽICE V šolski telovadnici je potekala tradicionalna prireditev »Predaja ključa«. Aktualni šolski ključarji so bili v tem šolskem letu dijaki iz 4. c-oddelka, ki so pripravili zanimive in »zabavne igre«, v katerih so se pomerili dijaki tretjih letnikov. Najuspešnejši so bili dijaki 3. c-oddelka in tako svojemu oddelku priborila pravico do ključa šole za naslednje šolsko leto.

Predaja ključa

Ključ simbolizira pripadnost šoli, pomoč sošolcem, učne procese, vzorno vedenje. Prav tako odklepa vrata v nove svetove različnih spoznanj, ki naj stojijo na temeljih poštenosti in ljubezni. Sledila je podelitev spričeval zaključnega letnika v matičnih učilnicah.

Fotogalerija:

29. maja začetek mature

V tem tednu se bodo maturanti še udeleževali priprav na maturo. 29. maja se bo pričela splošna matura iz izpitom iz slovenščine. Podelitev maturitetnih spričeval bo v četrtek, 11. julija 2019.

(Gimnazija Brežice, bš, eP)

brežice
gimnazija brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja