Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
04.09.2019
18:59
Sopotniki Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V občini Brežice so lani začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše, predvsem z namenom zagotavljanja višje kakovosti življenja. In letos Sopotniki k sodelovanju vabijo prostovoljce.

Sopotniki Brežice vabijo k sodelovanju

Storitev izvajajo v Zavodu Sopotniki v sodelovanju z občino in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. V teh mesecih pa zaradi vse večjega povpraševanja po prevozih k sodelovanju vabijo nove prostovoljce, ki bi pomagali krepiti medčloveško sodelovanje in širiti solidarnost do starejših, ki so ostali sami ali nimajo mobilnih zmožnosti.

Poslanstvo Zavoda Sopotniki je, da želijo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma.

V Brežicah imajo trenutno 13 aktivnih prostovoljcev, a zaradi povečanega obsega dela k sodelovanju vabijo nove. Vse, ki vas zanima prostovoljstvo, za več informacij obiščite njihovo spletno stran www.sopotniki.org, pišite na elektronski naslov info@sopotniki.org ali pokličite na telefonsko številko 041 744 947.

Ansat TV

brežice
video
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja