Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
31.01.2020
13:40
Srečanje s predstavniki verskih skupnosti v občini Krško
Foto: Občina Krško
Podžupanja občine Krško Ana Somrak je v četrtek s sodelavci na Senovem gostila predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v občini Krško.

Srečanje s predstavniki verskih skupnosti

SENOVO Senovski župnik Janez Turinek jih je uvodoma pozdravil v cerkvi sv. Kristusa Odrešenika Senovo, na kateri so v lanskem letu obnovili streho, podžupanja Ana Somrak pa je gostom predstavila delo in naložbe Občine Krško v letu 2019 ter načrte za letošnje leto.

Na področju kulturne dediščine je po njenih besedah Občina Krško v lanskem letu za obnove preko razpisa namenila 40.550 evrov, večinoma za obnovo objektov sakralne dediščine, in sicer za konservatorsko – restavratorske posege v cerkvi sv. Lovrenca na Gori, za konservatorsko- restavratorska dela na oltarni sliki sv. Frančiška Ksaverja v cerkvi sv. Petra v Brestanici, za konservatorsko-restavratorsko obnovo prostostoječih kipov v cerkvi sv. Križa v Podbočju, za konservatorsko-restavratorsko obnovo stranskega oltarja Marije Lurške v cerkvi sv. Duha na Velikem Trnu ter za obnovo strehe na župnijski cerkvi Kristusa Odrešenika na Senovem.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja