Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
22.09.2021
12:20
Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni
Foto: Dom starejših občanov Krško
21. septembra obležujemo kot svetovni dan Alzheimerjeve demence, bolezni, ki je na zemljevidu marsikoga od nas, vrisala svojo sled. Ob tem dnevu so dogodek pripravili v Domu starejših občanov Krško.

21. september - svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

KRŠKO Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni so obeležili v Domu starejših občanov Krško. Ob tem so zapisali, da "k sreči ob poteh, ki jih imamo, srečujemo ljudi, ki nam pomagajo, nam stojijo ob strani, nas spodbujajo in včasih celo vodijo." Ena izmed takšnih oseb v Domu starejših občanov Krško tudi diplomirana medicinska sestra Martina Žerjav, ki se s področjem dela s stanovalci z boleznijo demenca ukvarja že 23 let. V ta namen so stanovalcem z boleznijo demenca v Domu starejših občanov Krško pripravili prireditev. Stanovalce je Martina srčno in toplo pozdravila ter jim s prebranima pesmima ogrela srca.

"Na prireditvi so sodelovali tudi stanovalci gospa Marija, gospa Olga, gospod Alojz ter gospod Franc, ki so z deklamacijami popestrili program. Z znanimi ljudskimi pesmimi pa se je predstavil tudi domski pevski zbor zaposlenih," dodajajo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: Dom starejših občanov Krško):

 

Po končani prireditvi so obiskali tudi uporabnike v Dnevnem centru Podmornica in jim s pesmijo polepšali dan. En in edini univerzalen recept za vse tiste, ki se srečujete in srečujemo z ljudmi, ki so oboleli z boleznijo demenca je: V vsakem trenutku naj človek z demenco čuti, da ga imamo radi, saj je to tisto, na čemer temeljijo vsa naša življenja – na povezanosti in ljubezni.

(Dom starejših občanov Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice