Skip to main content
V Posavju 27° C Ponedeljek, 16. maj 2022
09.05.2019
09:15
Grafika: ePosavje
Člani Občinskega sveta Občine Sevnica so na redni seji med drugim obravnavali in sprejeli zaključni račun proračuna Občine Sevnica za leto 2018.

V Sevnici sprejeli zaključni račun za leto 2018

"Za vsako številko, za vsakim evrom je namen, za katerega je bil potrošen"

Svetniki so sprejeli tudi sklep o oblikovanih cenah vzgojno-varstvenih programov v vrtcih na območju občine. Leto 2018 je sicer Občina Sevnica zaključila z 17,9 milijona evrov odhodkov in 16 milijonov evrov prihodkov. "Zaključni račun je dokument, ki jasno povzame dogajanje v minulem letu - tako v finančnem smislu kot tudi v vsebinskem. Za vsako številko, za vsakim evrom je namen, za katerega je potrošen. S tem dokumentom je zaključeno finančno leto in transparentno predstavljeno občinskem svetu in javnosti," ob tem pove sevniški župan Srečko Ocvirk.

Zaključni račun je dokument, ki jasno povzame dogajanje v minulem letu - tako v finančnem smislu kot tudi v vsebinskem. Za vsako številko, za vsakim evrom je namen, za katerega je potrošen. S tem dokumentom je zaključeno finančno leto in transparentno predstavljeno občinskem svetu in javnosti.

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica

Investicije v cestne posodobitve

V preteklem letu je teklo kar nekaj investicij na področju infrastrukture, pa tudi na ostalih področjih. "Mogoče izpostavimo kar nekaj investicij v cestne posodobitve - Pijavice, Veliki Cirnik, posamezne ulice v Sevnici - leto je bilo investicijsko naravnano in uspešno ter sledilo zastavljenem proračunu," še pove Ocvirk.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam