Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
19.05.2021
11:50
Predloge za sevniški participativni proračun zbirajo še do 10. junija, glasovanje bo potekalo predvidoma v začetku septembra 2021.

V Sevnici predloge za participativni proračun zbirajo še do 10. junija

SEVNICA Sevničnake in Sevničani lahko za projekte participativnega proračuna pobude pošljejo še do 10. junija. V občini so glede na dve strnjeni središči na eni strani ter na razpršena območja z vasmi in zaselki na drugi strani so pri pripravi participativnega proračuna določili šest območij razporejanja dela proračunskega denarja.

120.000 evrov za projekte

V naslednjem letu bodo tako na participativni proračun namenili 120 tisoč evrov, za vsako izmed območij je določena kvota do 20 tisoč evrov.

Sevnica, tabla

Glasovanje prek SMS sporočil

Prejete pobude bo nato pregledala strokovna komisija in tiste, ki bodo ustrezale kriterijem, bodo objavili na občinski spletni vsaj mesec dni pred glasovanjem. To bo predvidoma v septembru, bo časovno omejeno in urejeno prek SMS sporočil, ko boste za projekte glasovali z unikatno kodo. 

Predvidoma v septembru 2021

V proračun Občine Sevnica za leto 2022 bodo uvrstile tiste pobude, ki bodo prejele največ glasov znotraj posameznega območja, seštevek njihovih vrednosti pa ne bo presegel najvišje vrednosti območja. "V primeru enakega števila glasov ima prednost pobuda, ki bo število glasov zbrala hitreje," dodajajo na Občini Sevnica.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja