Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
30.04.2020
10:00
Sproščanje ukrepov v Zdravstvenem domu Krško
Foto: arhiv ePosavje
V torkovem večeru smo poročali o delnem sproščanju izvajanja zdravstvenih storitev v Zdravstvenem domu Krško. V nadaljevanju novice objavljamo več podrobnosti in dodatne informacije.

V ordinacijskem času bodo dosegljivi za telefonske posvete

Če bo zdravnik ocenil potrebo po obisku, vas bodo naročili

KRŠKO Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, bodo s ponedeljkom, 4. majem, pričeli s postopnim sproščanjem ukrepov za preprečevanje epidemije. Družinski zdravniki in pediatri bodo v času svojega običajnega ordinacijskega časa dosegljivi za telefonske posvete, naročanje receptov in druga administrativna opravila. V kolikor bo izbrani osebni zdravnik ali pediater ocenil, da je potreben obisk pacienta v ambulanti, se bo pacienta naročilo na dani termin. Ob tem dodajajo, da se bo potrebno pri izbranem osebnem zdravniku predhodno naročiti za preveze ran.

Zapis dopolnjujemo.

Do nadaljnjega bodo sprejemali samo naročene paciente

Vstop bo možen samo skozi glavni vhod prek triažne točke

Svojo dosegljivost za naročene paciente so razširile tudi pulmološka in psihiatrična specialistična ambulanta. Na lokaciji Zdravstvenega doma Krško, Zdravstvene postaje Senovo in Zdravstvene postaje Kostanjevica na Krki bodo do nadaljnjega sprejemali samo naročene paciente. "Pacienti naj na naročeni termin pridejo nekaj minut pred pregledom. Vstop naročenih pacientov je možen samo skozi glavni vhod, kjer se še vedno vrši stroga triaža. Ob vstopu v zdravstveno ustanovo je obvezna uporaba zaščitne maske," dodajajo v Zdravstvenem domu Krško.

Naročeni pacienti ob določenih urah v in iz ambulant

Vhoda v Zdravstveno postajo Senovo in Zdravstveno postajo Kostanjevica na Krki ostajata zaklenjena. Naročene paciente bodo ob določeni uri sprejele in triažirale same sestre iz ambulant in jih prav tako spuščale iz ambulante.

Še naprej bo potrebna posebna previdnost

Ne pozabite na zaščitne maske in ustrezno samozaščitno obnašanje

Tudi v prihodnje bo pri koriščenju in nudenju zdravstvenih storitev potrebna previdnost uporabnikov in izvajalcev zdravstvenih storitev ob tem dodajajo v Zdravstvenem domu krško. Posebno skrb bodo posvečali informiranju pacientov in zaposlenih, triaži pacientov na vhodu, kontroliranem vstopu naročenih pacientov, pa tudi časovni obravnavi pacientov s čim manj srečevanja z ostalimi pacienti ter varni obravnavi, skrbi za razkuževanje, higieno in ustrezno osebno zaščitno opremo zaposlenih.

(bš)

krško
koronavirus
zdravstveni dom krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja