Skip to main content
V Posavju 11° C Petek, 26. 2024
16.05.2022
08:54
8 odličij na državni pokalni tekmi
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 14. maja 2022, je v Športni dvorani v Slovenskih Konjicah potekala druga pokalna tekma pod okriljem Karate zveze Slovenije in domačega karate kluba Seki.

384 tekmovalcev iz 47 slovenskih klubov

SLOVENSKE KONJICE Na tekmovanju je nastopilo 47 slovenskih karate klubov s 384-imi tekmovalci, ki so nastopili v katah in borbah, posamično in v ekipnih kategorijah. Karate klub Brežice je zastopala 17-članska ekipa tekmovalcev, med katerimi so prednjačili najboljši tekmovalci v kadetskih kategorijah, kakor tudi novi tekmovalci, nekateri med njimi so nastopili prvič. Brežičani so se odrezali odlično, saj je Luka Dimčič zmagal v borbah, Eva Strgar, Maja Lakner, Maja Lazanski in Luka Cicvarić pa so osvojili bronasta odličja. Brežičani so potem osvojili še tri bronasta odličja v ekipnih kategorijah malčic, deklic in dečkov in tako domov prinesli skupno kar osem medalj.

V kategoriji kate najmlajše je prvič nastopila Mia Kajtna in s svojo pravilno izvedbo kate ter z osvojenim šestim mestom prinesla prvo točko za klub. Eva Strgar in Sofia Popijač sta odlično nastopili v kategoriji 15-ih malčic. Obe sta prišli v repasaž in borbo za 3. mesto. Tokrat je bila uspešnejša Eva, ki je osvojila 3. mesto, Sofia pa je bila odlična peta. Obe sta kasneje skupaj z Mio nastopili tudi v ekipi malčic, ki je osvojila tretje mesto in bronasta odličja.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Med devetimi malčki je zelo dobro nastopil Gašper Štern in se prebil do boja za medalje, kjer pa je tokrat za las zgrešil medaljo in osvojil 6. mesto in novo točko za klub. Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič sta nastopila v zelo številni kategoriji 24-ih dečkov. Oba sta prišla do drugega kola, kjer pa je bila tokrat konkurenca močnejša. Gašper, Niko in Urban so potem v ekipni kategoriji kate dečki osvojili tretje mesto in bronasta odličja.

V najbolj številni kategoriji kate deklice so med 26-imi tekmovalkami nastopile brežiške deklice Sinja Bončina, Kim Kerin, Aria Zofič in Angelika Li Žičkar. Nastopile so dobro, z vidnim napredkom in dobrimi obeti za prihodnost. Pohvaliti velja Ario Zofič, ki je kato izvedla zelo suvereno in tehnično pravilno, pa žal zaradi smole v žrebu ni uspela v boje za medalje, v katere pa je uspelo priti Kim Kerin. Po uspešnih 4-ih nastopih je osvojila sedmo mesto. Deklice so v sestavi Kim, Angelika Li in Sinja nastopile tudi kot ekipa in osvojile še eno tretje mesto ter bronasta odličja.

Maja Lakner, Maja Lazanski in Luka Cicvarić

Najbolj uspešno pa so ponovno nastopili trije najboljši kataši in državni reprezentanti v kadetskih vrstah Maja Lakner, Maja Lazanski in Luka Cicvarić. Vsi trije so pokazali vrhunske in virtuozne nastope ter ob izvedbi najtežjih mojstrskih kat dobivali zelo visoke ocene. Obe Maji sta že v prvem kolu dobili najvišji oceni, v drugem in tretjem kolu pa drugi najvišji oceni. Zaradi posebnosti žreba sta tokrat obe pristali na tretjem mestu, a z izvedbami dokazali, da spadata v sam vrh slovenskega karateja. Luka je po neugodnem žrebu, ko je bil ponovno v isti skupini kot kasnejši zmagovalec Luka Bele, čeprav je že vseskozi na drugem mestu v državi, osvojil bronasto odličje, čeprav je tako kot naši Maji na koncu imel drugo najboljšo oceno.

V drugem delu tekmovanja je nastopil mladi Luka Dimčič v kategoriji borbe malčki – 35 kg. Kljub temu, da je bila to šele njegova druga tekma, je oba svoja nasprotnika izjemno suvereno premagal, prikazal vrhunske borbene tehnike in velik talent ter ob navdušenju vseh osvojil prvo zlato za brežiške karateiste ta dan. Od Luke lahko v prihodnosti res veliko pričakujejo.

 

Iz tekme v tekmo boljši

Trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Nastja Galič in Metka Galič pa so bili z vsemi svojimi varovanci izjemno zadovoljni, saj so pokazali, da Karate klub Brežice vztraja v kadetskih vrstah na samem vrhu, med slovenskimi reprezentanti, mladi in najmlajši tekmovalci pa sledijo svojim trem vzornikom in so iz tekme v tekmo boljši.

karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi