Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
28.09.2021
21:11
Maruša Rud, Jedrt Jevševar
Foto: ePosavje.com
Članici Društva borilnih veščin Katana Globoko Jedrt Jevševar in Maruša Rus sta na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v ju-jitsu osvojili zlato medaljo. Bili smo na sprejemu v Globokem.

Jedrt Jevševar in Maruša Rus evropski prvakinji

BREŽICE Jedrt Jevševar in Maruša Rus sta na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v ju-jitsu v nemškem Maintalu stopili na najvišjo stopničko. V kategoriji mladinskih ženskih parov v duo sistemu sta namreč osvojili zlato medaljo.

"Nagrada za ves trud, vse odrekanje in delo"

Jedrt Jevševar je ob tem povedala, da je ponosna nase in na svojo partnerko na tatamiju, Marušo Rus. "Medalja prinaša spomine, ki jih ne bom nikoli pozabila. To je nagrada za ves trud, vse odrekanje in delo."

Potrditev, da sta čez leto delali dobro

Tudi Maruši zlata medalja pomeni potrditev, da sta čez leto delali dobro. "V tem času korone je bilo vse prehitro, bolj smo se pripravljale mesec dni pred tekmo, ampak je šlo." Kakor je izpostavila, dve leti ni bilo tekem. "Trenirali smo,a  ni bilo tekem. Na tekmovanju so bile mlajše punce, ki jih nisva poznali in mogoče je bilo tudi zato naju toliko bolj strah. Že po prvi tekmi sva videli, da sva močnejše."

Sprejem v Globokem

Na njun uspeh so ponosni tako v klubu kot v samem kraju, kjer so s sprejemom proslavili medaljo najžlahtnejšega leska. Damjan Žerjav, predsednik Društva borilnih veščin Katana Globoko, pravi, da je zlata medalja Jedrt in Maruše še en velik uspeh članov kluba na mednarodnih tekmovanjih. "Še posebej smo ponosni, da nam je to uspelo kljub epidemiji in težkim časom, težkim pogojem za trening. Dekleti sta pokazali, da sta iz pravega testa in sta na koncu zasluženo osvojile naslov evropskih mladinskih prvakinj."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Uspeha se veselijo tudi mlajši člani kluba

Na članici domačega kluba so ponosni tudi njuni mlajši vrstniki in soborci v klubu. Tarik nam je tako povedal, da je zelo ponosen in vesel za tako visok in odličen rezultat.

Evropsko prvenstvo brez navijačev na tribunah

Letošnje evropsko prvenstvo je zaradi vsem znanih razmer potekalo pod posebnimi varnostnimi pogoji in brez navijačev na tribunah. "Malo je nerodno, ker smo navajeni občinstva in da je nekdo navijal. Del reprezentance ni smel biti v dvorani, malo je bilo nerodno. Sredi tekme sem prosila, če lahko trenerji ob strani navijajo za nas," je o vzdušju v dvorani povedala Maruša.

Dekleti bosta še eno leto mladinki, nato pa vstopata člansko kategorijo. "Glede na pretekle uspehe, evropski kadetski prvakinji sta bili v letu 2018, svetovni mladinski podprvakinji v letu 2019, si prizadevamo, da bodo te lepe uspehe nadaljevale tudi v članski kategoriji," je še dodal Žerjav.

Fotogalerija (Foto: DBV Katana Globoko):

(bš, eP)

brežice
fotogalerija
video
borilni športi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja