Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
20.09.2021
21:01
RK Krško : MRK Krka
Foto: ePosavje.com
Minuli vikend je prinesel dva športna obračuna, posavsko - dolenjska derbija in po koncu obeh so se veselili Krčani. Rokometaši so bili od Novomeščanov boljši z 27:23, nogometaši so zmagali z 2:1.

Krčani Novomeščane premagali v rokometu in nogometu

KRŠKO V 1. B slovenski rokometni ligi so krški rokometaši v soboto v domači dvorani, končno znova tudi pred gledalci na tribuni, v 2. krogu prvenstva odigrali svojo prvo tekmo v novi rokometni ligi. Tekmo prvega kroga so zaradi okužbe v ekipi ŠD Mokerc KIG izpustili, pripravljenost na novo sezono pa so takoj preverili z ekipo, ki je lani igrala v najmočnejši slovenski rokometni ligi.

Tekmo so boljše odprli gostje, prvi polčas dobili z rezultatom 12:16, a je zaključek tekme pripadlo Krčanom. Še v 39. minuti so gostje vodili s petimi zadetki prednosti pri 15:20, domači pa so po dveh zaporednih zadetkih Sintiča v 50. minuti povedli z 21:20 ter prednosti do konca srečanja niso izpustili iz rok. Srečanje se je končalo z rezultatom 27:23 (12:16), pri domačih je bil najuspešnejši Sintič (8), s petimi zadetki so se v statistiko vpisali Glaser, Grobelnik in Šibanc.

RK Krško : MRK Krka
27:23 (12:16)

RK Krško:
Kozole, Žitnik, Pajić, Jazbec, Škafar, Sintič 8, Romih, Glaser 5, Grobelnik 5, Baznik 3, Resnik, Švalj 1, Novak, Šibanc 5(3).

MRK Krka:
Rauh, Bradeško, Avsej 2, Majstorović, Grojzdek 1, Nosan, Ernestl, Knavs 8(2), Klemenčič 2, Vukić, Rašo, Lončar 5, Brajer, Kukman 4(2), Windischer, Matko 1.

Sedemmetrovke:
RK Krško 3(3), MRK Krka 4(5)

Izključitve:
RK Krško 8 minut, MRK Krka 10 minut.

Kukavica: "Po pričakovanjih težka tekma"

Trener Krčanov Ale Kukavica je po tekmi povedal, da je bila ta po pričakovanjih - težka. "Krka ima močno ekipo in videlo se je, da je to naša prva tekma v tej sezoni. Od začeka je bilo videti malo nervoze. Do preobrata smo prišli do menjavi obrambe iz 3:2:1 na 5:1. V garderobi smo se dogovorili, da dvignemo agresivnost v obrambi, česar v prvem polčasu ni bilo. Prišli smo do nekaj žog in prisilili Krko, da je storila nekaj napak."

Zdaj v Črnomelj

Krški rokometaši bodo v naslednjem krogu gostovali v Črnomlju. "Pričakujem dobro tekmo, kar pa ne pomeni, da bo tekma lahak. Če bomo ponovili igro iz drugega polčasa proti Krki, se lahko veselimo novih dveh točk," je dodal Kukavica.

NOGOMET: Na Gubcu slavje Krčanov

Krčani so v 8. krogu 2. slovenske nogometne lige na domačem Gubcu z 2:1 premagali sosede iz Novega mesta. Gostje so v 25. minuti povedli prek Stevanovića, že pred zadnjim žvižgom sodnika v prvem delu tekme je rezultat izenačil Tiganj. V 78. minuti je za Krčane zadel Bubnjević in poskrbel za drugo zmago Krčanov ter skok na 11. mesto na drugoligaški lestvici.

Zorko ni več trener Krke

Po tekmi je odstop z mesta trenerja novomeške Krke ponudil Rok Zorko, upravni odbor kluba je njegov odstop sprejel. Športni direktor Sašo Udovič je ob tem povedal, da "nekaj je bilo potrebno spremeniti. Kljub temu, da imamo dobro ekipo nam nekaj manjka. Splet okoliščin nam v prvem delu prvenstva zagotovo ni bil naklonjen."

NK Krško : NK Krka
2:1 (1:1)

Semafor:

  • 0:1 - 25. min. - Stevanović (NK Krka)
  • 1:1 - 45. min. - Tiganj (NK Krško)
  • 2:1 - 78. min. - Bubnjević (NK Krško)

NK Krško:
Ribič, Bagola, Tomiček, Zukić (od 63. Predanič), Tiganj (od 74. Regvar), Jurčec (do 74. Ribič), Stopar, Bubnjević (od 81. Korošec), Stanić (od 63. Barać), Pezer, Bošković

NK Krka:
Kruljac, Vrandečič (od 46. Jurečič), Ejup, Bedek (od 79. Lipec), Marcius (od 79. Kalpachki), Stevanović, Đapo, Krznarić (od 79. Koritnik), Zakrajšek, Huč, Pranjić.

Kako so igrali ostali posavski in rokometaši?

Sevničani izgubili s Škofljico

Rokometaši Sevnice so v 2. krogu 1. B lige v domači dvorani s 24:28 (9:16) izgubli s ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak, s sedmimi zadetki je bil pri domači najboljši strelec Koritnik, petkrat je bil uspešen Mastnak. 

V 1. rokometni ligi so pred domačimi gledalci igrali tudi Dobovčani in izgubili z ekipo RK Trimo Trebnje. Trebanjci so bili boljši s 29:35 (12:16). 

Petarda v Lendavi

Brez uspeha so bili v 8. krogu 2. slovenske nogometne lige tudi brežiški nogometaši, na gostovanju v Lendavi so izgubili s 5:0 (3:0) in s tremi točkami so še po osmih krogih še vedno na dnu drugoligaške lestvice.

(bš, eP)

krško
nogomet
nogometni klub brežice
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja