Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
26.02.2021
14:40
Tenisači na Čatežu
Grafika: ePosavje.com
V Teniški akademiji Gospod Ficko in Teniškem klubu Brežice so zadnja tri leta iz najmlajših selekcij formirali dve ekipi, tako deklet kot fantov, ki so že sposobni tvoriti dobro ekipo.

Pričetek treningov v Termah Čatež

BREŽICE Priprave ekipe, ki bo v letošnji sezoni nastopila v državni ligi do 12 in 14 let, so v polnem teku … "Tega ni bilo zelo dolgo, ko greš na tekmo vidiš kje si, kaj si se vse naučil na trenigih," je povedala mlada tenisačica Veritsa Yaneva. Njena kolegica Hana Šišak Molan je ob vrnitvi na igrišča povedala, "da je zelo dobro, imam zopet neko motivacijo in cilj, za katerega lahko zopet delam, da zopet treniraš za nekaj." pove Hana. "To je priložnost, da se natreniramo kar najbolj in se pripravimo na turnir, da bomo tam čim bolje odigrali," je dodal Nikola Grubešič.

V času epidemije treningov ni bilo

V času epidemije se niso ustavile le tekme, ampak tudi treningi, kakršnih so bili mladi športniki vajeni. "Na začetku je bilo težje brez treningov, hvala bogu pa je tenis individualen šport in smo lahko začeli trenirati hitreje kot ostali. Odlično pa je, da se lahko zopet podružimo in da smo lahko v ekipah," nam je povedala Hana. 

Kaj so o treningih povedali najmlaši?

"Trenirali smo tu, ohranjali smo varnostno razdaljo ob prihodu pa smo nosili maske. Treningi so potekali normalno, vse je bilo v redu tako, da smo lahko trenirali. ko ni bilo tekem," pa je dodala Veritsa. "Treningi trenutno potekajo večinoma individualno, drugače tudi skupinsko zaradi lige, treniramo na varnostni razdalji in v skladu z ukrepi. Treningi so vsakodnevni, tako kot včasih," pove še Nikola. Med najmlajšimi igralci je tudi šestletni Leon. Pove nam, zakaj se je odločil za tenis. "Je zabaven, veliko je teka. utrudimo se, igramo. Dobro se počutim ko igram, sem vesel, ko grem na igrišče," pove Leon.

Veliko treningov so imeli na daljavo

Kaj so o treningih povedali trenerji?

"Veliko smo trenirali na daljavo, od doma preko Zooma in podobnih stvari, s kategoriniziranimi tekmovalci pa smo imeli tudi na srečo možnost trenirati na igrišču," pa je o treningih v času epidemije povedal trener Matic Sotler. V času epidemije so morali prilagoditi sam trenažni proces, še dodaja sogovornik.

Od doma: Kondicijska priprava, psihološki trening, trening tehnike

Veliko stvari so izvajali doma, recimo kondicijsko pripravo, pa tudi psihološki trening in trening tehnike. Zaradi tako imenovanega prisilnega odmora, ki so mu bili priča, v brežiško-sevniški navezi niso prepričani, koliko najmlajših igralcev se bo vrnilo v sam vadbeni proces. "Poskušali smo jih čim bolj spodbujati na daljavo, se pravi da smo bili z njimi v kontaktu, pošiljali smo jim različne izzive, s katerimi smo jih želeli motivirati za delo od doma. Tudi njihove starše smo vzpodbujali k temu, da nekatere vaje delajo z njimi," pa nam je o treningih še zaupal Gregor Ficko.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Opazili upad motivacije, a zdaj je že bolje

Pri starejših pa so v nekem obdobju opazili upad motivacije za sam trening, a je zdaj bolje. "Pogrešali so treninge in tekmovanja, sedaj vidimo, da so veseli, ko so se zopet odprla tekmovanja, vedo da bodo na treningih dajali več od sebe in da bodo tako še bolje pripravljeni. Na nas je to tako vplivalo tako, da smo porabili dva meseca, da smo prišli nazaj v neko osnovno pripravljenost, po drugi strani pa sta bili želja in motivacija toliko večji, da se vrnejo nazaj. Sedaj delamo na tem, da to željo in motivacijo maksimalno izkoristimo in jih pripravimo na nadaljevanje sezone, ki se prične s koncem tega tedna," dodaja Ficko.

Aprila začetek poletne sezone, maja članska liga

Aprila se začne poletna sezona, maja pa tekmovanja v drugi članski ligi, v kateri tekmuje tudi Matic Sotler. Cilj je preboj v prvo ligo. "Večina igralcev, ki nas igra je teniško zrasla v Posavju, tako da se poznamo že vrsto let smo dobra ekipa, dobra klapa tako da pričakujem zelo zanimivo in uspešno sezono," je še povedal Sotler.

(eP)

brežice
tenis
video
posavski tednik

Pridružite se nam