Skip to main content
V Posavju 13.5° C Petek, 26. 2024
16.07.2020
18:55
Teniški kamp v Sevnici
Foto: ePosavje.com
V počitniškem času številne organizacije in društva pripravljajo različne oblike organiziranih dejavnosti za otroke. V Sevnici smo obiskali teniški kamp, na katerem so se družili mladi športniki.

Teniški kamp v Sevnici in na Lisci

SEVNICA V Teniški akademiji Gospod Ficko med šolskimi počitnicami organizirajo teniške kampe, na katerih otrokom pripravljajo aktivno preživljanje prostega časa s športnimi, zabavnimi in izobraževalnimi vsebinami. Kamp je namenjen tako otrokom, ki so že vključeni v tenis, kot tudi tistim, ki s tem športom še nimajo izkušenj.

"Poskrbimo, da otroci iz kampa odidejo bolj motivirani"

"V šestih dneh, kolikor traja kamp, je zraven teniškega dela spoznavanje atletskih vsebin, ki jih športniki potrebujejo v svojem vsakdanu. Otrokom predstavljamo preventivni trening, vzdržljivostni trening in koordinacijski trening na igralen način. Skrbimo za to, da otroci iz kampa odidejo bolj motivirani. Pripravljamo mentalne delavnice, spoznavanje potreb športnika od koncentracije do fokusa, kontrole misli in emocij," nam je ob tem povedal vodja teniškega kampa Gregor Ficko.

Na Lisci pester animacijski program

Na Lisci pa je potekal tudi pester animacijski program. "Od poslikave obrazov, risanja tatujev in izdelovanja različnih izdelkov. Pripravili smo spoznavne igre s socialno pedagoginjo. Na treningu s kineziologom smo preverili kontrolo ravnotežja in držo otrok, naučili so se kineziotapping, veliko smo bili na bazenu," dodaja Ficko.

Povezovanje in spoznavanje

V prvi skupini na kampu 22 otrok

Teniškega kampa se je v prvi skupini udeležilo 22 otrok, razpisali pa so štiri termine, dva v juliju in dva v avgustu. "Zaenkrat so igralci in otroci iz različnih koncev in klubov iz Slovenije. Vključujemo tudi trenerje iz različnih klubov iz posavsko-dolenjske regije in drugo," pove Ficko. Aktivnosti na teniškem taboru potekajo skozi ves dan, začnejo jih že z jutranjim prebujanjem.

"Cilj je, da otroci postanejo samostojni"

Matic Sotler, teniški trener, nam je ob tem zaupal, da je cilj aktivnsoti, "da se otroci povezujejo in da spoznajo nove prijatelje, tekmovalci pa da dvignejo raven znanja. Cilj pa je tudi, da otroci postanejo samostojni. Najmlajši udeleženci so ravnokar končali z vrtcem." Trenutno v Teniški akademiji Gospod Ficko sicer trenira okoli 70 otrok.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

tenis
video
posavski tednik
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja