Skip to main content
V Posavju 13.5° C Petek, 26. 2024
18.05.2021
07:37
E-kickboxing, Sevnica
Foto: KBV Sevnica
V soboto je Klub borilnih veščin Sevnica v sodelovanju s Kickboxing zvezo Slovenije v Športnem domu Sevnica v skladu s priporočili NIJZ organiziral prvi turnir DP v e-
kickboxingu. 

Prvi turnir državnega prvenstva v e-kickboxingu

SEVNICA Preizkusa, ki so se ga lahko udeležili le člani kluba registrirani pri KBZS, je potekal v prijetnem vzdušju. Nastopilo je 42 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplinah ePoint Fighting posamezno in ekipno ter starejši člani še v eLight Contactu. Da so bili rezultati veljavni in uradni je skrbel s strani KBZS delegiran državni sodnik A ranga Aleš Skledar s Ptuja, ki je budno spremljal celotno dogajanje. "Za prvi tovrstni nastop sevniških kickboksarjev so bili doseženi rezultati zelo spodbudni, tako, da se kljub močni konkurenci nadejamo dobrih uvrstitev v posamezni in ekipni konkurenci v skupnem seštevku na nacionalni ravni," je pojasnil predsednik kluba Jurij Orač.

Na DP v e-kickboxingu je trenutno potrjenih že več kot 600 nastopov slovenskih kickboksarjev, ki se že izvajajo po klubih. V disciplini e-Point Fighting se je meril povprečni doseženi reakcijski čas. Krajši kot je bil povprečni reakcijski čas, boljši je rezultat. V disciplini e-Light Contact se je merilo število doseženih točk. Večje število doseženih točk je pomenil boljši rezultat. Najboljše rezultate v posameznih starostnih kategorijah e-Point Fighting so dosegli Sven Urh (dečki), Nina Paskvale (deklice), Gašper Sladič (mlajši kadeti), Ivana Ćerić (mlajše kadetinje), Matic Grilc (starejši kadeti), Klara Štigl (starejše kadetinje), Amadej Božič (mladinci), Denis Orač (člani), Marko Stopar (veterani 40+), Jurij Orač (veterani 55+).

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Najboljše rezultate v posameznih starostnih kategorijah pa so dosegli:

  • Starejše kadetinje: 1. Klara Štigl
  • Starejši kadeti: 1. Matic Grilc 2. Tadej Božič 3. Tilen Cvelbar
  • Mladinci: 1. Nejc Zabasu 2. Amadej Božič 3. Gašper Štigl
  • Člani: 1. Urh Oset 2. Denis Orač 3. Pečnik Blaž
  • Veterani 40 +: 1. Marko Stopar
  • Veterani 55 +: 1. Jurij Orač

Najboljša ekipa pa je bila zagotovo ekipa članov v sestavi Denis Orač, Urh Oset in Blaž Pečnik, ki so zelo prepričljivo izvedli svoje nastope in dosegli skupni najboljši rezultat. Sedaj moramo samo še počakati na uradne rezultate preostalih klubov, ki bodo zaključili s preizkusi.

KBV Sevnica

kbv sevnica
sevnica
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi