Skip to main content
V Posavju 12.3° C Sreda, 1. 2024
30.11.2021
10:18
Saša Petkovič, Ana Sever
Foto: Fight club Shony
Med 25. in 28. novembrom 2021 je na Rijeki na Hrvaškem potekalo Balkansko prvenstvo v karateju za kadete, mladince in mlajše člane.

Saša in Ana na balkanskem prvenstvu na Reki

REKA, HRVAŠKA Barve državne reprezentance so tokrat na tekmovanju zastopale tri članice Fight cluba Shony iz Brežic, saj se Ela Petan zaradi prebolevanja korone in Dejan Debelak zaradi zloma prsta, tekmovanja žal nista mogla udeležiti. Na Balkanskem prvenstvu je nastopilo 771 tekmovalcev iz 11 držav. V posamični konkurenci dekleta športna sreča tokrat žal ni spremljala, sta pa tako Saša Petković (kadetinje), kot Ana Sever (mladinke) zastopali reprezentanco v ekipnih bojih.

Ana Sever je nastopila v kategoriji mladink ekipno, kjer so se Zala Žibret (Ljubljana), Maša Magajna (Postojna), Zoja Avžner (Polzela) in Ana Sever (Fight Club Shony), po četrtfinalni zmagi nad Romunijo uvrstile v polfinale, potem klonile proti kasnejšimi prvakinjami (Hrvaški), v repasažnem boju za bron pa z nekaj spornimi sodniškimi odločitvami morale priznati premoč BiH.

Za dekleta je bila izkušnja vsekakor dobrodošla in lepo izhodišče za pripravo na svetovni pokal WKF Karate 1 Youth League, ki jih čaka čez dva tedna v Benetkah v Italiji.

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja