Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
12.10.2021
08:21
Minuli vikend je v Rijeki na Hrvaškem potekal eden najmočnejših karate turnirjev v tem delu Evrope.

Saša in Ela med najboljšimi osem na turnirju na Reki

BREŽICE Na Croatia Open je nastopilo 1381 tekmovalcev iz 21 držav, med njimi tudi štiričlanska zasedba Fight Cluba Shony. Preboj na same stopničke jim tokrat žal ni uspel, v izjemni konkurenci "znank" iz največjih tekmovanj pa sta se dve brežiški tekmovalki vseeno uspeli prebiti med najboljših 8.

Saša Petković se je med osmerico prebila po zmagi nad Hrvatico in zelo zahtevno Italijanko, Ela Petan pa je v dveh vrhunskih nastopih ugnala Bulgarko in Italijanko. V četrtfinalu se je zopet pomerila z vodilno svetovne lestvice, Adelo Vlasakovo. Na pričakovan boj sta se s trenerjem dobro pripravila s temeljito analizo zadnjih 5 bojev Vlasakove in izbor taktike je obradil sadove. Ela je bila ves čas borbe boljša nasprotnica, Vlasakovo dvakrat lepo zadela, žal so slednji tokrat pomagali tudi sodniki in jo poslali v polfinale z minimalno zmago (0:1).

Vodilna tekmovalka svetovne rang lestvice je borišče zapustila v solzah in nedvomno je bila sobotna izkušnja zelo pomembna v sklopu priprave na prihajajoče Balkansko prvenstvo, Youth League v Benetkah in februarsko evropsko prvenstvo, ki bo v Pragi. Tjaša Petković in Ana Sever sta tokrat ostali brez vidnejših uvrstitev, že čez dober teden pa se zopet vračamo na tekmovalna prizorišča.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja