Skip to main content
V Posavju 3.8° C Torek, 28. januar 2020
07.11.2019
09:05
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Krško dogajalo v oktobru 2019.

Iz naših občin Krško - oktober 2019

Pokrajine

Oktobra je v Krškem potekala okrogla miza na temo nove pokrajinske zakonodaje, ki bi Posavje po prvotnem predlogu priključila k Dolenjski, v novem pa združila z Zasavjem. Mnenja v Posavju so enotna – da se Posavje kot dosedanja statistična razvojna regija oblikuje kot samostojna pokrajina. Člani krškega občinskega sveta so na redni seji med drugim obravnavali osnutka proračunov za naslednji dve leti, za leti 2020 in 2021.

Knjižnica, Srčni dan

Občina Krško nadaljuje z aktivnostmi za izgradnjo novega objekta in rekonstrukcijo obstoječega samostana za potrebe Valvasorjeve knjižnice Krško. Oktobra so intenzivno potekala arheološka izkopavanja. Center za socialno delo Posavje je v Krškem pripravil Srčni dan. Prireditev je bila namenjena uporabnikom in svojcem integrirane oskrbe v okviru projekta MOST in Pomoči na domu.

Senovčani na Filipinih

Po odličnem nastopu na regijskem tekmovanju v Ljubljani so učenci OŠ XIV. divizije Senovo septembra dosegli še velik uspeh na mednarodnem tekmovanju iz znanja angleščine, ki je potekalo na Filipinih. Ekipa se je namreč uvrstila med 100 najboljših, osvojili so 4 zlate in 3 srebrne medalje. Na tekmovanju je sicer sodelovalo 1500 učencev in dijakov iz 28 držav.

Teden otroka

Naše pravice. Tako se je glasila tema letošnjega tedna otroka. Temu so se kot vsako leto pridružili tudi v Zvezi prijateljev mladine Krško, ki je v sodelovanju s šolami organizirala različne delavnice, ustvarjalnice, športne igre in zabavne prireditve. Med drugim so predstavili tudi aktivnosti otroških parlamentov pod naslovim Moja poklicna prihodnost. Ob tednu otroka so na Osnovni šoli Jurija Dalmatina pripravili različne delavnice, ustvarjalnice in športne igre.

(eP)

video
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja