Skip to main content
V Posavju 29.3° C Petek, 10. julij 2020
27.09.2019
08:31
Grafika: Ansat TV
V nadaljevanju poglejmo nekaj kratkih vesti iz posavskih občin.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 376

Nuklearna elektrarna Krško v avgustu 2019

Nuklearna elektrarna Krško je v avgustu proizvedla 530 tisoč MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje nekaj več kot 502 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,51 % večja od načrtovane, ki je bila 495 tisoč MWh. Reka Sava se je zaradi delovanja NEK v avgustu segrevala povprečno za 2,8 ºC in največ za 3 ºC od dovoljenih 3 ºC. V tem mesecu so sicer uskladiščili 6,656 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Namenu predali obnovljeno Cankarjevo ulico

Občina Krško je v zadnjih letih pristopila k ureditvi ulic na Vidmu, prejšnji teden pa so uradno namenu predali obnovljeno Cankarjevo ulico. Z obnovo 339 metrov ulice se je bistveno izboljšala prometna varnost, predvsem za pešce. Obnova je potekala v času od jeseni 2018 do julija 2019 in je obsegala obnovo vseh komunalnih vodov, ureditev odvodnjavanja ter ureditev pločnikov, družba Rudar pa je ob tem zamenjala še toplovod. Skupna vrednost naložbe je znašala 644.000 evrov, občina pa je iz evropskega kohezijskega sklada pridobila 94.000 evrov. Novost na tej ulici so po zgledu drugih mest označevalne table, ki promovirajo hojo.

S kolesom v mesto

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je Občina Krško v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško in s Športno zvezo Krško pripravila dogodek S kolesom v mesto. Najmlajše sta s predstavo Skoraj najboljši cirkus nasmejala "cirkusanta" Tetra Cizamo. V okviru dogodka je potekal tudi zaključek evropskega projekta Podjetna 9ka, ki promovira tehnične poklice. Živahno popoldne na ulici starega mestnega jedra je zaključil slovenski raper Challe Salle.

Najbolj kulturna slovenska šola leta 2019 je Osnovna šola Boštanj

V petek je v Mokronogu potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola 2019. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je za izjemno, kvalitetno in prodorno kulturno ustvarjanje letos laskavi naziv Najbolj kulturna slovenska šola leta 2019 podelil Osnovni šoli Boštanj. Na šoli v Boštanju sledijo viziji »Gradimo kvalitetno delo z dobrimi in sproščenimi medsebojnimi odnosi ter z zagotavljanjem varnosti vseh udeležencev, s kvalitetnim poukom in odmevnimi rezultati na vseh področjih kulturnega življenja.«

Posavski nogometni derbi

Po posavskih rokometnih in košarkarskih derbijih smo v sončnem sobotnem popoldnevu dočakali še nogometni derbi. V 9. krogu 2. slovenske nogometne lige so Krčani z rezultatom 1 : 0 premagali Brežičane. Strelec je bil David Žabec.

Barbara Špiler na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi

Slovenska rekorderka v metu kladiva Barbara Špiler se je po nekajletnem premoru vrnila v atletsko metališče. Med 27. septembrom in 6. oktobrom bo nastopila na svetovnem prvenstvu v Dohi. Špilerjeva je sicer osvajala odličja na velikih tekmah v mladinskih konkurencah - bila je tudi mladinska svetovna podprvakinja.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
video
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja