Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
17.03.2021
16:50
Sevnica iz zraka, marec 2021
Foto: ePosavje.com
Na naših straneh smo predstavili 151. helikoptersko eskadriljo, ki domuje na letališču Cerklje ob Krki in v tamkajšnji Vojašnici Jerneja Molana. Tokrat vas vabimo še na ogled Sevnice iz zraka.

Sevnica iz zraka

SEVNICA S piloti Slovenske vojske na helikopterju Bell-412 smo ob nedavnem obisku Vojašnice Jerneja Molana poleteli tudi po sevniški občini. Vabljeni na popotovanje z Blance prek Dolnjega in Gornjega Brezovega in čez Sevnico nazaj proti letališču Cerklje ob Krki.

Na obisku pri pilotih helikopterjev Slovenske vojske

"Helikopterska eskadrilja dela vse naloge, ki so ji zadane. Ena od teh nalog, ki v zadnjih časih prihaja v ospredje, je sodelovanje pri zaščiti in reševanju. To se je v našem primeru skoncentriralo na izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči in reševanje v gorah. Poleg tega izvajamo sekundarne medicinske helikopterske prevoze ter prevoze inkubatorjev, torej dojenčkov v inkubatorju. V zadnjih letih nam to pobere približno od 60 % do 65 % našega dela, našega naleta," nam je povedal major Matej Hajdinjak, poveljnik 151. helikopterske eskadrilje.

(eP)

sevnica
slovenska vojska
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja