Skip to main content
V Posavju 12° C Torek, 18. februar 2020
05.05.2019
17:04
Foto: G. Keller
Slovenci smo navtični narod kljub majhnem deležu morja in kratki obali, ki nam pripada. To dokazujejo uspešni športniki v navtičnem svetu.

Ladjedelnica Seafaring Iz naših logov prihaja nekaj priznanih navtičnih oblikovalcev in konstrukterjev. Imamo pa tudi proizvajalce plovil, ki se odlično kosajo s hudo tujo konkurenco. Ena izmed teh je ladjedelnica Seafaring, ki ima sedež v Kladju nad Blanco. Idejni vodja in glavni akter te uspešne zgodbe je gospod Miha Gregorčič. Podjetnik iz naših krajev. Ne smemo pa pozabiti tudi na veliko slovenskih navtičnih navdušencev, ki poganjajo slovensko navtično zgodbo vsak dan na morju, rekah in jezerih.

Testirali smo Naša ekipa je imela na lepo, sončno nedeljo priložnost v Marini Portorož preizkusiti novega Seafaringa 34. Na povabilo g. Koželja z Jucca nautice, ki je uradni prodajalec za plovila Seafaring, smo zapluli po Piranskem zalivu. Model 34 je deset (10) metrska jahtica z odličnimi plovnimi lastnostmi, ki svoje mornarje razvaja z vsem potrebnim razkošjem. Notranjost je prostorna in zračna z veliko steklenimi površinami. Razgled je 360 stopinj. Ima tri kabine in kopalnico z WC-jem. V testnem plovilu je bil vgrajen motor Yanmar 320, ki požene jahtico do približno 18 vozlov. Seafaring 34 zglisira že malo nad 7 vozli. Trup omogoča ekonomično vožnjo tako v izpodrivni plovbi kakor tudi pri glisiranju. V ladjedelnici ponujajo tudi možnost vgradnje dveh motorjev in veliko samoiniciative pri načrtovanju notranjosti.

Seafaring 34 je odlična barka Naše mnenje je, da je Seafaring 34 odlična barka v svojem cenovnem razredu, ki ponuja tako dobre plovne lastnosti, kakor tudi udobno bivanje na njej pri večdnevni plovbi. Več o plovilu in naši plovbi lahko preberete na Lynx-adrenaline.com pod rubriko Navtika.

Test: Toni Glušič
Foto: G. Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja