Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.07.2023
13:41
Bratanič, Sršen, Infra
Foto: arhiv ePosavje
Slovenski državni holding (SDH) je zamenjal dva nadzornika družbe Infra. Predsednika nadzornega sveta Martina Brataniča in Cvetka Sršen sta zamenjala Primož Mlakar in Samo Žolger.

Mlakar in Žolger namesto Brataniča in Sršena

LJUBLJANA Uprava Slovenskega državnega holdinga je na torkovi 23. redni seji zamenjala nadzornika v družbi Infra. Po dveh letih, mandat sta nastopila 23. julija 2020, se kot nadzornika javnega podjetja za izkoriščanje energetskega potenciala spodnje Save Infra d.o.o. poslavljata predsednik nadzornega sveta Martin Bratanič in član Cvetko Sršen. S 5. julijem sta nova člana postala Primož Mlakar in Samo Žolger.

"Prilagoditev kompetenčne sestave nadzornega sveta"

In zakaj so se odločili za ta korak? Kot pravijo na SDH, je "družba Infra pred zahtevnim razvojno investicijskim ciklom, ključnim za doseganje podnebnih ciljev in zelene transformacije Republike Slovenije." In zaradi tega je ustanovitelj - upoštevajoč dejavnost in razvojne načrte družbe, kot je umeščanje infrastrukturnih objektov strateškega pomena v prostor in vodenje zahtevnih investicijskih projektov, "skladno z ZSDH-1 odločil, da je potrebna prilagoditev kompetenčne sestave nadzornega sveta."

infra
krško
energetika

Pridružite se nam