Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
10.08.2021
19:40
Vroča testiranja v Termoelektrarni Brestanica
Foto: Termoelektrarna Brestanica
V Termoelektrarni Brestanica so v četrtek, 5. avgusta, uspešno zaključili vroča testiranja na plinskem bloku PB7.

Zaključek vročih testiranj na PB7 v Termoelektrarni Brestranica

KRŠKO V tem tednu v Brestanici pričenjajo s fazo izvedbe pogodbenih testov, ti. "operational" testov, v sklopu katerih bodo preverili funkcionalne zahteve za plinski blok.

Med temi zahtevami so zagon do polne moči v času, krajšem od 12 minut, ponovni zagon po zaustavitvi turbine v času, krajšem od 30 minut, test prevzema skočne obremenitve, test temnega zagona, test otočnega obratovanja in druge teste, ki morajo biti opravljeni v sklopu pogodbenih testov.

S tem testi bodo potrdili vse tehnične zahteve za plinsko turbino iz pogodbe. "Izpolnjevanje teh zahtev s strani PB7 je ključnega pomena za opravljanje vloge Termoelektrarne Brestanica v elektroenergetskem sistemu Slovenije," so sporočili iz Termoelektrarne Brestanica.

PB7, Termoelektrarna Brestanica

Do pogodbenega poskusnega obratovanja jih čaka še nekaj testov

Po uspešno opravljenih funkcionalnih preizkusih bo sledilo t. i. obdobje performance testov, kjer bodo opravii garancijske meritve parametrov plinske turbine, kot sta izkoristek in moč turbine na obe gorivi, izvedli bodo prve meritve hrupa, elektromagnetnega sevanja in emisij snovi v zrak, ki izhajajo iz odločbe o poskusnem obratovanju. Tem preizkusom bo sledilo enomesečno pogodbeno poskusno obratovanje ter nato prevzem turbine v obratovanje.

(bš, eP)

termoelektrarna brestanica
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja