Skip to main content
V Posavju 11.9° C Četrtek, 22. april 2021
23.03.2021
14:02
Foto: arhiv ePosavje
Pri Silovcu je 78-letni traktorist izsilil prednost 20-letnemu kolesarju. Brežiški policisti so nekaj pred 20. uro v Brežicah ustavili 39-letnika brez vozniškega dovoljenja ostal brez avtomobila

78-letni traktorist izsilil prednost 20-letnemu kolesarju

V ponedeljek ob 14. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in traktorista v Silovcu. Po ogledu kraja nesreče so zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 78-letni traktorist, ki je ob vključevanju na glavno cesto izsilil prednost 20-letnemu kolesarju, ki je kolesaril iz smeri Silovca proti Sromljam.

Kolesar huje poškodovan

Kolesar se je poskušal izogniti trčenju, pri tem pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

39-letnik brez vozniškega dovoljenja ostal brez avtomobila

Nekaj pred 20. uro je bilo

Med kontrolo prometa v Dobovi so brežiški policisti nekaj pred 20. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xara. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V bolgarskem tovornjaku šest državljanov Afganistana

Predali so jih hrvaškim varnostnim organom

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med kontrolo dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja