Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.03.2022
06:42
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom obravnavali 21 prometnih nesreč ter 37 kršitev javnega reda in miru.

Kronika Policijske uprave Novo mesto

21 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda ter pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

37 kršitev javnega reda in miru

Od petka do ponedeljka so posredovali zaradi 37-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, povzročitve splošne nevarnosti, groženj, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

 

Policija, državna meja

529 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 18. in 21 marcem intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 529 klicev, posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Iz dveh avtomatov odnesel denar

V kraju Vrbina na območju Policijske psotaje Krško je v noči na 18. petek neznanec skozi vrata vlomil v prostore podjetja. V notranjosti je vlomil v dva avtomata za pripravo toplih napitkov in odtujil kovance. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

Poskus vloma v Kališovcu

Krške policisti so v petek okoli 15. ure obvestili o poskusu vloma v naselju Kališovec. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da je storilec med krajšo odsotnostjo stanovalcev skozi vrata terase poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V hišo ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi