Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
03.04.2024
08:32
Policija, 0.0 šofer
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev.

Brežiški policisti poostreno nadzirali promet

Policisti policijske postaje Brežice so 1. aprila 2024 na območju Brežic ugotavljali prekoračitve dovoljene hitrosti in druge kršitve cestno prometnih predpisov. Ob začetku motoristične sezone so bili pozorni tudi na kršitve motoristov. Vsi kontrolirani motoristi so med vožnjo uporabljali varnostne čelade, imeli so tehnično brezhibne motorje in nihče ni vozil pod vplivom alkohola. So pa na območju Krške vasi in Cerkelj ob Krki trem izmerili prekoračitve hitrosti in sicer vozniku trikolesa, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h, vozniku motornega kolesa, ki je vozil 133 km/h in prav tako motoristu, ki je vozil 135 km/h. Vsem so zaradi kršitev izdali plačilne naloge.  

Vozil brez izpita

Na območju Čateža ob Savi so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu avtomobil, izdali plačilni nalog v višini 500 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Dva voznika pregloboko pogledala v kozarec

V Brežicah so zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 2,4 promila alkohola in v Krški vasi voznika z 1,6 promili alkohola. Odvzeli so jima vozniška dovoljenja in na sodišče naslovili obdolžilna predloga. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjeni kršitvi določa globo v višini 1.200 evrov, kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Prehitiri so bili tudi na avtocesti

V torek, 2. aprila 2024, nekaj pred 18. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf srbskih registrskih oznak. 27-letni voznik iz Srbije je na območju Čateža ob Savi peljal s povprečno hitrostjo 182 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 52 km/h. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izrekli globo.

V posavju prijeli 66 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Brežice, Loče, Kapele, Podvinje) izsledili in prijeli 22 državljanov Afganistana, 17 državljanov Pakistana, 11 državljanov Sirije, šest državljanov Maroka, tri državljane Nepala, dva državljana Konga, dva državljana Šrilanke, državljana Gane, državljana Nigerije in državljana Indije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo pri policiji.

policija
alkohol
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi