Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
21.12.2021
17:22
Brezovo, nesreča, 20. december 2021
Foto: PGD Sevnica
Na Gornjem Brezovem v ponedeljek nova nesreča na železniških tirih, k sreči brez poškodovanih.

Nesreča na Gornjem Brezovem

Ob 17.55 sta na železniškem prehodu v naselju Gornje Brezovo v občini Sevnica trčila osebno vozilo in potniški vlak. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo iz železniških tirov izvlekli na varno in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V času odstranjevanja posledic nesreče je bil železniški promet oviran, v nesreči ni bilo poškodovanih, so pa o dogodku obvestili pristojne službe.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Za nesrečo je bila kriva prevelika hitrost ...

Regijski center za obveščanje je okoli pol osme ure zvečer obvestil operativno-komunikacijski center, da so dobili obvestilo o avtomobilu, ki je obstal na prehodu ceste čez železniške tire, med Sevnico in Blanco. Po prvih ugotovitvah policistov je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na nivojskem križanju zapeljal izven vozišča in obstal na tirih.

"Nekaj minut za tem je iz Sevnice pripeljal potniški vlak in kljub zaviranju trčil v vozilo na tirih. V času nesreče naj bi bil voznik v vozilu, a v trku ni bil poškodovan. Vlak je po pregledu lahko čez slabo uro odpeljal naprej proti Dobovi, vozilo pa so iz tirov odstranili sevniški gasilci," pravijo policisti.

... in alkohol

Policisti so vozniku napisali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Brez elektrike pri Orešju

Iz Elektra Celje obveščajo odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah v torek med 8. in 12. uro prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Bistrica ob Sotli na območju transformatorske postaje Orešje grad - nizkonapetostno omrežje Spodnji vesel.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
elektrika
elektro celje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja