Skip to main content
V Posavju 15.7° C Petek, 27. maj 2022
24.08.2021
08:08
PGE Krško, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljkovem popoldnevu so se čez Krško zaslišale sirene. Reševalci, gasilci in policisti so odšli proti Velikem Kamnu, do nesreče je prišlo v Lokvah

Nesreča v občini Krško, 23. avgust 2021

(18:33) S ceste v drevo in nazaj na cesto

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da je ob 16.08 v bližini naselja Lokvo osebno vozilo zapeljalo s cestišča, udarilo v drevo in se odbilo nazaj na cesto. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Gasilci

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje in počistili cestišče ter odstranili vozilo s cestišča.

Reševalci

Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

(16:18) Nesreča pri Lokvah

V ponedeljek popoldan, 23. avgusta, so se čez Krško zaslišale sirene. Gasilci, reševalci in policisti so odšli na pomoč proti Lokvam, med Armeškim in Velikim Kamnom.

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so intervencijo "odprli" ob 16. uri in 8 minut, ko so bili obveščeni o prometni nesreči pri kraju Lokve. Na kraj dogodka so poslali reševalne ekipe, gasilci Poklicne gasilske enote Krško, reševalce nujne medicinske pomoči Krško in policiste. Več informacij o nesreči bo znanih v nadaljevanju dneva.

* Več informacij v nadaljevanju dneva *

TOREK, 24. AVGUST 2021

(08:07) 21-letnica izgubila oblast nad vozilom

V Lokvah je nekaj po četrti uri popoldne 21-letna voznica, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Z reševalnim vozilom so jo z lažjimi poškodbami odpeljali v brežiško bolnišnico. "Tam so policisti opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Pri Anžah ročne bombe

V nedeljo ob 19.26 je v bližini naselja Anže v občini Krško občan v potoku našel ročne bombe. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so v ponedeljek tri ročne bombe, ostanek bivše JLA, uničili na kraju najdbe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi